Keresés
Close this search box.

Ködbe vesző jövő

Oktatási fórumot szervez a PSZ

A közeledő Magyar Közoktatás Napja alkalmából “Ködbe vesző jövő” címmel rendez oktatási fórumot a Pedagógusok Szakszervezete 2011. november 12-én.

A Pedagógusok Szakszervezete minden évben november 22-én emlékezik meg a Magyar Közoktatás Napjáról. Erre ebben az évben november 12-én, szombaton kerül sor.

2012. január 1-jétől hatályba lép az Alaptörvény, folyamatban van az önkormányzati rendszer átalakítása. Az ország gazdasági helyzete válságos. Napokon belül a parlament elé kerül a nemzeti köznevelésről szóló törvény tervezete. A gyermekek közötti esélyegyenlőtlenségek egyre nőnek, mint ahogyan a gyermekszegénység is.

Az országos fórumon neves előadók közreműködésével szeretnék összefüggéseiben láttatni az elmúlt egy év eseményeinek és a tervezett változtatásoknak a következményeit gyermekeink, szüleik, és a közoktatásban foglalkoztatott mintegy 200 ezer munkavállaló szempontjából.

Előadóikat arra a nem könnyű feladatra kérték, hogy a körülöttünk zajló politikai, gazdasági, társadalmi változások tükrében láttassák a Nemzeti Köznevelési törvény tervezetének oktatásra gyakorolt hatását, értékeljék a közoktatás helyzetét.

A meghívó a részletes programmal a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az