Ködbe vesző jövő

Oktatási fórumot szervez a PSZ

A közeledő Magyar Közoktatás Napja alkalmából “Ködbe vesző jövő” címmel rendez oktatási fórumot a Pedagógusok Szakszervezete 2011. november 12-én.

A Pedagógusok Szakszervezete minden évben november 22-én emlékezik meg a Magyar Közoktatás Napjáról. Erre ebben az évben november 12-én, szombaton kerül sor.

2012. január 1-jétől hatályba lép az Alaptörvény, folyamatban van az önkormányzati rendszer átalakítása. Az ország gazdasági helyzete válságos. Napokon belül a parlament elé kerül a nemzeti köznevelésről szóló törvény tervezete. A gyermekek közötti esélyegyenlőtlenségek egyre nőnek, mint ahogyan a gyermekszegénység is.

Az országos fórumon neves előadók közreműködésével szeretnék összefüggéseiben láttatni az elmúlt egy év eseményeinek és a tervezett változtatásoknak a következményeit gyermekeink, szüleik, és a közoktatásban foglalkoztatott mintegy 200 ezer munkavállaló szempontjából.

Előadóikat arra a nem könnyű feladatra kérték, hogy a körülöttünk zajló politikai, gazdasági, társadalmi változások tükrében láttassák a Nemzeti Köznevelési törvény tervezetének oktatásra gyakorolt hatását, értékeljék a közoktatás helyzetét.

A meghívó a részletes programmal a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk