A SZEF is csatlakozik a Szakszervezeti Akcióegységhez

A SZEF tegnapi Ügyvivő Testületi ülésén úgy határozott, hogy részt vesz a június 30-i Szakszervezeti Akcióegység tevékenységében

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testülete a 2011. július 12-ei ülésén – a 2010 tavaszán lezajlott választások nyomán létrejött kormányzat és parlament működésének és jogalkotásának most már több mint egy éves és számunka elfogadhatatlan gyakorlatából kiindulva – úgy döntött, hogy részt vesz a június 30-án elindított „Szakszervezeti Akcióegységben”.

A SZEF ÜT fontosnak tartja, hogy Magyarországon a munkavállalók, a nyugdíjasok, az egész társadalom gazdasági és szociális érdekei érvényesüljenek a döntéshozatalban, hogy az ezt biztosító szociális párbeszéd európai uniós értékekkel, elvárásokkal összhangban levő szerkezete és működése helyreálljon, megvalósuljon. A SZEF és tagszakszervezetei eddig is folyamatosan tiltakoztak a jogalkotás egyoldalú gyakorlata, a szerzett jogok elfogadhatatlan elvétele, a visszamenőleges hatályú törvénykezés, a szociális párbeszéd nélküli döntéshozatal ellen.

A SZEF és tagszakszervezetei elkötelezettek a demokratikus jogállam mellett, amely alapértékének tekinti a szolidaritást és a társadalmi együttműködést. Az akcióegységhez való csatlakozással és a törvényes szakszervezeti tiltakozás eszközeinek igénybevételével ezt kívánja kifejezni.

Budapest, 2011. július 13.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
Ügyvivő Testülete

Kapcsolódó cikk: Kiáltvány a jogainkért

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje