Alkotmánybírósághoz fordul a PSZ

Három beadvánnyal fordul a Pedagógusok Szakszervezete az Alkotmánybírósághoz, s azok megsemmisítését kérik…

Három beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz a Pedagógusok Szakszervezete: a visszamenőleges hatályt lehetővé tevő alkotmánymódosítást, a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadót és az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítését kifogásolják.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke az MTI-nek elmondta: nem tartják elfogadhatónak, hogy a különadónál különbséget tesznek állampolgár és állampolgár, munkavállaló és munkavállaló között a 3,5 millió forintos, illetve 2 millió forintos plafon megállapításával.

Galló Istvánné továbbá elmondta: külön beadványban kifogásolják az alkotmány módosításának azt a passzusát, amely lehetőséget teremtene álláspontjuk szerint a kormánynak arra, hogy visszamenőlegesen újabb adónemeket állapítson meg. Mindez ellentétes az unióban alkalmazott szabályokkal. Ezért azt kérik a testülettől, hogy a megtámadott rendelkezéseket mindhárom esetben semmisítse meg.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az