Alkotmánybírósághoz fordul a PSZ

Három beadvánnyal fordul a Pedagógusok Szakszervezete az Alkotmánybírósághoz, s azok megsemmisítését kérik…

Három beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz a Pedagógusok Szakszervezete: a visszamenőleges hatályt lehetővé tevő alkotmánymódosítást, a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadót és az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítését kifogásolják.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke az MTI-nek elmondta: nem tartják elfogadhatónak, hogy a különadónál különbséget tesznek állampolgár és állampolgár, munkavállaló és munkavállaló között a 3,5 millió forintos, illetve 2 millió forintos plafon megállapításával.

Galló Istvánné továbbá elmondta: külön beadványban kifogásolják az alkotmány módosításának azt a passzusát, amely lehetőséget teremtene álláspontjuk szerint a kormánynak arra, hogy visszamenőlegesen újabb adónemeket állapítson meg. Mindez ellentétes az unióban alkalmazott szabályokkal. Ezért azt kérik a testülettől, hogy a megtámadott rendelkezéseket mindhárom esetben semmisítse meg.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és