Alkotmánybírósághoz fordul a PSZ

Három beadvánnyal fordul a Pedagógusok Szakszervezete az Alkotmánybírósághoz, s azok megsemmisítését kérik…

Három beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz a Pedagógusok Szakszervezete: a visszamenőleges hatályt lehetővé tevő alkotmánymódosítást, a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadót és az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítését kifogásolják.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke az MTI-nek elmondta: nem tartják elfogadhatónak, hogy a különadónál különbséget tesznek állampolgár és állampolgár, munkavállaló és munkavállaló között a 3,5 millió forintos, illetve 2 millió forintos plafon megállapításával.

Galló Istvánné továbbá elmondta: külön beadványban kifogásolják az alkotmány módosításának azt a passzusát, amely lehetőséget teremtene álláspontjuk szerint a kormánynak arra, hogy visszamenőlegesen újabb adónemeket állapítson meg. Mindez ellentétes az unióban alkalmazott szabályokkal. Ezért azt kérik a testülettől, hogy a megtámadott rendelkezéseket mindhárom esetben semmisítse meg.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább