Kiterjesztik az indoklás nélküli felmondást?

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közleménye

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közleménye

Felháborítónak tartjuk, hogy a közszolgálati szakszervezetek, köztük a SZEF többszöri kérésére sem működik a közszféra érdekegyeztetési rendszere és a kormány hivatalba lépés óta nem hívták össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot.

Miközben a Fidesz tovább folytatja az érdekegyeztetés megkerülését és egyéni képviselői beterjesztésekkel készül módosítani – az Alkotmány és az Alkotmánybíróság jogkörének megváltoztatási tervét követően – a Köztisztviselői törvényt, valamint a Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt, ezzel munkavállalók ezreit fenyegetve az indoklás nélküli felmondás kiterjesztésével.

Ez az eljárás elfogadhatatlan és alkotmányellenes. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy folytasson azonnali tárgyalásokat a szakszervezetekkel.

Budapest, 2010. október 30.

Varga László

SZEF-elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós