Keresés
Close this search box.

Kiterjesztik az indoklás nélküli felmondást?

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közleménye

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közleménye

Felháborítónak tartjuk, hogy a közszolgálati szakszervezetek, köztük a SZEF többszöri kérésére sem működik a közszféra érdekegyeztetési rendszere és a kormány hivatalba lépés óta nem hívták össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot.

Miközben a Fidesz tovább folytatja az érdekegyeztetés megkerülését és egyéni képviselői beterjesztésekkel készül módosítani – az Alkotmány és az Alkotmánybíróság jogkörének megváltoztatási tervét követően – a Köztisztviselői törvényt, valamint a Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt, ezzel munkavállalók ezreit fenyegetve az indoklás nélküli felmondás kiterjesztésével.

Ez az eljárás elfogadhatatlan és alkotmányellenes. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy folytasson azonnali tárgyalásokat a szakszervezetekkel.

Budapest, 2010. október 30.

Varga László

SZEF-elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a