Keresés
Close this search box.

Strasbourgig is elmenne a PSZ

A Pedagógusok Szakszervezete közleményében arra kéri a képviselőket, hogy a jogállam védelme érdekében ne fogadják el a Lázár János által benyújtott önálló képviselői indítványokat…

A Pedagógusok Szakszervezete (amely a SZEF tagszervezete) tegnap kiadott közleményében reagált a Lázár János Fidesz-frakcióvezető által benyújtott alkotmánymódosításra és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítására, valamint arra, hogy a képviselő egyéni indítványában változatlan formában nyújtotta be a Parlamentnek az Alkotmánybíróság által október 26-án alkotmányellenesnek nyilvánított és ezért megsemmisített 98 százalékos különadóról szóló törvényt.

A szakszervezet arra kéri az Országgyűlés elnökét és képviselőit, hogy a Lázár János által benyújtott önálló képviselői indítványok országgyűlési napirendre tűzését akadályozzák meg, emellett pedig kezdeményezi, hogy valamennyi szakszervezet és szakszervezeti tömörülés – amennyiben az említett javaslatokat az Országgyűlés elfogadja – közösen forduljon a strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz.

A közlemény teljes terjedelmében a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.