Csak együtt szállhatunk szembe az egyoldalú kormányzati szándékokkal

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának állásfoglalása

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának állásfoglalása

A SZEF Szövetségi Tanácsa 2010. október 26-i ülésén elfogadott állásfoglalásában leírtak szerint az Országos Érdekegyeztető Tanács legutóbbi ülésén a beterjesztett napirendek és a kormányt képviselő Nemzetgazdasági Miniszter napirendekhez fűzött kiegészítései a közszolgálati munkavállalók minden jogos igényének teljesíthetőségét semmivé tették.

2011-ben az egykulcsos személyi jövedelemadó várhatóan a közszolgálati munkavállalók több mint 80 %-ának nettókereset-csökkenést fog eredményezni. Mivel ezen veszteséget a kormány nem kívánja béremeléssel kompenzálni, így tovább folytatódik az elmúlt évek bérbefagyasztása. Emellett tovább folytatódik a közszolgálatok fűnyírószerű létszám- és költségcsökkentése, aminek nyomán újabb tízezrek kerülhetnek a közszolgálati munkahelyekről az utcára.

A Szövetségi Tanács állásfoglalása szerint “csak együtt, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma valamennyi tagszervezete, erősítve magunkat és egymást, szállhatunk szembe a kormányzati szándékokkal”, mivel “ma csak az együttműködő szakszervezeteknek van eszköze az egyoldalú kormányzati szándékok elleni tiltakozásra“.

Ezért kérik a társadalom minden szereplőjét, hogy támogassák – ha kell aktív részvétellel – a SZEF és tagszervezetei, a szakszervezetek erőfeszítéseit, mert a demokrácia korlátozása, a közszféra kiszolgáltatottsága a társadalmat teszi kiszolgáltatottá.

Az állásfoglalás teljes terjedelmében a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és