Keresés
Close this search box.

Csak együtt szállhatunk szembe az egyoldalú kormányzati szándékokkal

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának állásfoglalása

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának állásfoglalása

A SZEF Szövetségi Tanácsa 2010. október 26-i ülésén elfogadott állásfoglalásában leírtak szerint az Országos Érdekegyeztető Tanács legutóbbi ülésén a beterjesztett napirendek és a kormányt képviselő Nemzetgazdasági Miniszter napirendekhez fűzött kiegészítései a közszolgálati munkavállalók minden jogos igényének teljesíthetőségét semmivé tették.

2011-ben az egykulcsos személyi jövedelemadó várhatóan a közszolgálati munkavállalók több mint 80 %-ának nettókereset-csökkenést fog eredményezni. Mivel ezen veszteséget a kormány nem kívánja béremeléssel kompenzálni, így tovább folytatódik az elmúlt évek bérbefagyasztása. Emellett tovább folytatódik a közszolgálatok fűnyírószerű létszám- és költségcsökkentése, aminek nyomán újabb tízezrek kerülhetnek a közszolgálati munkahelyekről az utcára.

A Szövetségi Tanács állásfoglalása szerint “csak együtt, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma valamennyi tagszervezete, erősítve magunkat és egymást, szállhatunk szembe a kormányzati szándékokkal”, mivel “ma csak az együttműködő szakszervezeteknek van eszköze az egyoldalú kormányzati szándékok elleni tiltakozásra“.

Ezért kérik a társadalom minden szereplőjét, hogy támogassák – ha kell aktív részvétellel – a SZEF és tagszervezetei, a szakszervezetek erőfeszítéseit, mert a demokrácia korlátozása, a közszféra kiszolgáltatottsága a társadalmat teszi kiszolgáltatottá.

Az állásfoglalás teljes terjedelmében a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.