Már van parlamenti támogatója a SZEF kezdeményezésének

Az LMP képviselője egyetért azzal, hogy bizonyos szakmákban korábban mehessenek nyugdíjba a foglalkoztatottak…

A Lehet Más a Politika szerint a nyugdíjrendszer teljes reformjára van szükség, és csak ezt követően lehet arról beszélni, hogy hány év legyen a nyugdíjkorhatár. Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője úgy véli, nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra a problémára, hogy elöregedőben van a magyar társadalom, ezért első körben a legsürgetőbb feladat a nyugdíjrendszer átalakítása. Rövid idő alatt létre kell hozni helyette egy olyat, amely képes kiszámítható életpályát kínálni akár már a jelenlegi pályakezdőknek is.

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának hamarosan a parlament elé kerülő népi kezdeményezésével kapcsolatban – amely alapján az Országgyűlésnek napirendre kell vennie és újra kell tárgyalnia a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre történő emelésének ügyét – elmondta: pártja nem tartja megoldásnak azt, ha folyamatosan változtatják a nyugdíjba-vonulás feltételeit, s ezért saját nyugdíjpolitikai javaslatokkal készülnek a parlament őszi ülésszakára.

Azzal az elképzeléssel például teljes mértékben egyetértenek, hogy elsősorban ott, ahol egészségügyileg megterhelő a munkavégzés, korábban mehessenek nyugdíjba a foglalkoztatottak. Elsősorban arra kellene figyelni, hogy egy társadalmilag igazságos rendszer alakuljon ki, amelyen belül ne privilegizált csoportok legyenek, hanem olyanok, amelyeket például a munkájuk egészségkárosító hatásai miatt pozitívan lehet diszkriminálni.

Forrás: Szakszervezetek.hu

Korábbi ehhez kapcsolódó híreink:
Újra kell tárgyalnia az Országgyűlésnek a nyugdíjkorhatár emelését, 2010. szeptember 20.
Leadta a SZEF az aláírásokat, 2010. augusztus 4.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és