Keresés
Close this search box.

Már van parlamenti támogatója a SZEF kezdeményezésének

Az LMP képviselője egyetért azzal, hogy bizonyos szakmákban korábban mehessenek nyugdíjba a foglalkoztatottak…

A Lehet Más a Politika szerint a nyugdíjrendszer teljes reformjára van szükség, és csak ezt követően lehet arról beszélni, hogy hány év legyen a nyugdíjkorhatár. Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője úgy véli, nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra a problémára, hogy elöregedőben van a magyar társadalom, ezért első körben a legsürgetőbb feladat a nyugdíjrendszer átalakítása. Rövid idő alatt létre kell hozni helyette egy olyat, amely képes kiszámítható életpályát kínálni akár már a jelenlegi pályakezdőknek is.

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának hamarosan a parlament elé kerülő népi kezdeményezésével kapcsolatban – amely alapján az Országgyűlésnek napirendre kell vennie és újra kell tárgyalnia a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre történő emelésének ügyét – elmondta: pártja nem tartja megoldásnak azt, ha folyamatosan változtatják a nyugdíjba-vonulás feltételeit, s ezért saját nyugdíjpolitikai javaslatokkal készülnek a parlament őszi ülésszakára.

Azzal az elképzeléssel például teljes mértékben egyetértenek, hogy elsősorban ott, ahol egészségügyileg megterhelő a munkavégzés, korábban mehessenek nyugdíjba a foglalkoztatottak. Elsősorban arra kellene figyelni, hogy egy társadalmilag igazságos rendszer alakuljon ki, amelyen belül ne privilegizált csoportok legyenek, hanem olyanok, amelyeket például a munkájuk egészségkárosító hatásai miatt pozitívan lehet diszkriminálni.

Forrás: Szakszervezetek.hu

Korábbi ehhez kapcsolódó híreink:
Újra kell tárgyalnia az Országgyűlésnek a nyugdíjkorhatár emelését, 2010. szeptember 20.
Leadta a SZEF az aláírásokat, 2010. augusztus 4.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet