Keresés
Close this search box.

Kiszorítják a szakszervezeteket az MNÜA-ból?

Bekebelezte a kormány az alapítvány jelentős kövedelmet hozó ingatlanvagyonát…

Tegnapi ülésén elfogadta a parlament a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, így az 1992-es alapításba jelentős ingatlanvagyonnal beszálló szakszervezetek az MNÜA-ból létrehozott nonprofit gazdasági társaságban kisebbségi tulajdonban lesznek.

A változásról az érdekvédőkkel való bárminemű konzultáció, egyeztetés nélkül, azok tiltakozása ellenére döntött a kormány. A szakszervezetek már korábban is jelezték, ha a kormány keresztülviszi az Országgyűlésen a törvényjavaslatot, akkor az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Forrás: Népszava

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a