Új elnöke van a SZISZ-nek

Fodor Rita személyében új elnököt választott a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség 2010. május 15-i kongresszusán…

A Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség (amely az MSZOSZ ifjúsági szervezete) 2010. május 15-én soron kívüli kongresszust tartott, amelyen megválasztották a szervezet új elnökét.

Kovács Balázs, a SZISZ eddigi elnöke – akinek munkahelyváltása tette szükségessé a vezetőváltást – beszámolójában ismertette az elmúlt évek főbb eredményeit és megköszönte a tagok támogatását.

Az elnöki posztra ketten voltak jelöltek:

  • Fodor Rita (Dunaferr)
  • Kis Alíz (KASZ)

A választás első fordulója eredménytelen volt, egyik jelölt sem szerezte meg a megválasztáshoz szükséges szavazatszámot.
A második forduló előtt tartott szünetben Kis Alíz visszalépett, így a választást – immáron egyedüli jelöltként – Fodor Rita nyerte.
A két évre megválasztott új elnök kinevezése 2010. június 1-jétől érvényes.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és