A kollektív szerződések fenntartása a munkabéke fontos feltétele

A Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsa Munkavállalói Oldala kezdeményezi a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnál a KOMT plenáris ülésének összehívását

A Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsa (KOMT) Munkavállalói Oldala kezdeményezi a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnál a KOMT plenáris ülésének összehívását, mivel az elmúlt napokban több (közalkalmazottakat képviselő) szakszervezettől, érkezett információ arról, hogy önkormányzatok intézkedésére hivatkozással közalkalmazottakat foglalkoztató intézmények vezetői – esetenként törvénysértő módon – felmondják a hatályos kollektív szerződést.

A KOMT Munkavállalói Oldala ezért azt javasolja, hogy jelenségeket a KOMT plenáris ülésén elemezzék, majd közös állásfoglalásban indítványozzák a konfliktusok megoldását, megerősítve, hogy a kollektív szerződések fenntartása a munkabéke fontos feltétele.

A KOMT Munkavállalói Oldala által Dr. Gulyás Kálmán SZMM-szakállamtitkárnak írt levél, amelyben kérik az ülés összehívását, csatoltan olvasható az oldal alján.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?