Keresés
Close this search box.

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel.

A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs Viktória, nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnök, továbbá dr. Véber János, a SZEF részéről a Nemzeti ILO Tanácsba delegált szakértő képviselte.

Főigazgató úr kérésére a SZEF részéről Szűcs Viktória alelnök foglalta össze a hazai közszférás szociális párbeszéd problémáit, hangsúlyozva az érdekegyeztetés nélküli döntések problémáját, a formális egyeztetések kérdését, továbbá áttekintést adva a munkahelyi/területi, az ágazati és a nemzeti szintű szociális párbeszéd eltérő lehetőségeiről.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.