Keresés
Close this search box.

Elindult a munkaképesség-vizsgálat projektünk

2024. április 12-én elindult a SZEF Szervezkedő munkavédelem: Munkaképesség-vizsgálat projektje. A személyes megkeresésen alapuló, papíralapú mérésbe több tagszervezetünk, több mint 30 aktivistája kapcsolódott be és előreláthatólag 1000-1200 munkavállalót vonnak be a kérdőív kitöltésébe, ami egy önértékelő lapot is tartalmaz.

Az aktivisták egy évtizedek óta használt és fejlesztett kérdőívvel végzik a mérést, aminek több friss nemzetközi és hazai kutatási eredménye fog összehasonlításul szolgálni. A projekt alatt nemcsak adatokhoz jutunk, hanem közösen keresünk válaszokat arra, hogyan tudjuk biztonságosabbá, élhetőbbé tenni a munkahelyeinket; milyen eszközeink vannak ahhoz, hogy ezeket elérjük.

Az eredményeket a nyár folyamán dolgozzuk fel, majd ősszel az aktivistákkal közösen kiértékeljük ezeket a munkahelyi tapasztalatokkal együtt. Ezt követően további fejlesztési lehetőségeket jelölünk ki.

Munkánkat külső foglalkozás-egészségügyi szakemberek, valamint Dr. Dudás Katalin és Szabóné Würth Boglárka az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói Oldal SZEF delegáltjai koordinálják.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az