Keresés
Close this search box.

Beszámoló az ETUI által fiatal szakszervezeti tisztségviselőknek szervezett kommunikációs képzésről

November 22-24. között részt vehettem az ETUI által szervezett, fiatal szakszervezeti tisztségviselőknek és aktivistáknak szóló, kommunikációs készségek fejlesztését célzó képzésen. Hat országból összesen kilencen utaztunk Brüsszelbe a képzésre.

Tanultunk arról, hogy milyen egy jó beszéd felépítése, beszédeket elemeztünk, történeteket írtunk és a történetmesélés elemeit is megismertük. Ezen kívül számos praktikus trükköt sajátíthattunk el egy érdekes prezentáció megalkotásához. Mindezeken kívül a kommunikáció informális módjára is lehetőséget adó közösségi média platformok használatához is kaptunk új ötleteket.

A háromnapos képzés nemcsak elméleti blokkokból állt, hanem számos gyakorlati feladatot is végeztünk. Improvizációs és szituációs feladatokat is meg kellett oldanunk. A képzés zárásaként mindannyiunknak egy 5 perces beszédet tartottunk egymásnak, hogy a gyakorlatban is megmutathassuk, amit tanultunk.

Hálás vagyok a lehetőségért, hiszen a képzésen nemcsak új ötleteket tanulhattam, hanem megismerkedhettem hozzám hasonló munkát végző, fiatal szakszervezeti tisztségviselőkkel és munkájukkal is.

A beszámolót a SZEF delegáltja Tóth Tünde a PSZ alelnöke készítette.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik