Tisztes Munka Világnapja esemény

2023. október 6-án délután került megrendezésre a SZEF kerekasztal beszélgetése a világnap kapcsán.

Az idei évben a munkahelyi egészségvédelemre, így a pszichoszociális jóllétre, valamint a friss törvénytervezet kapcsán a munkavédelmi oktatásra fókuszáltak a meghívott szakemberek.

Dr. Dudás Katalin az OMB MVO ügyvivője mellett Lestyán Mária a Magyar Tűzvédelmi Szövetség elnöke vezette fel a beszélgetést és a közös gondolkodást Szabóné Würth Boglárka (MSZSZ) moderálása mellett.

A beszélgetés célja a jelenlegi problémák felvillantása mellett leginkább az volt, hogy miként tudunk ezen, mint szakszervezetek és munkavédelmi szakemberek változtatni. A jelenlévők bevonásával igyekeztünk utat keresni és már meglévő jó gyakorlatokat és tapasztalatokat összegezni.

A közös célunk továbbra is a munkavállalók tudatosabbá tétele, hiszen a munkahelyi egészségvédelem túlmutat az intézményeken. A közös gondolkodás után lehetőség volt személyes beszélgetésekre a jelenlévő szakemberekkel.

Mivel úgy éreztük, hogy vannak előre mutató gondolatok és nyitottság a résztvevők részéről, így mindenképpen tervezünk további együttműködéseket, valamint erősítjük oktatási programunk egészségvédelmi profilját is.

A Mérce hamarosan saját cikkel jelentkezik az eseményről.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a