Keresés
Close this search box.

Tisztes Munka Világnapja esemény

2023. október 6-án délután került megrendezésre a SZEF kerekasztal beszélgetése a világnap kapcsán.

Az idei évben a munkahelyi egészségvédelemre, így a pszichoszociális jóllétre, valamint a friss törvénytervezet kapcsán a munkavédelmi oktatásra fókuszáltak a meghívott szakemberek.

Dr. Dudás Katalin az OMB MVO ügyvivője mellett Lestyán Mária a Magyar Tűzvédelmi Szövetség elnöke vezette fel a beszélgetést és a közös gondolkodást Szabóné Würth Boglárka (MSZSZ) moderálása mellett.

A beszélgetés célja a jelenlegi problémák felvillantása mellett leginkább az volt, hogy miként tudunk ezen, mint szakszervezetek és munkavédelmi szakemberek változtatni. A jelenlévők bevonásával igyekeztünk utat keresni és már meglévő jó gyakorlatokat és tapasztalatokat összegezni.

A közös célunk továbbra is a munkavállalók tudatosabbá tétele, hiszen a munkahelyi egészségvédelem túlmutat az intézményeken. A közös gondolkodás után lehetőség volt személyes beszélgetésekre a jelenlévő szakemberekkel.

Mivel úgy éreztük, hogy vannak előre mutató gondolatok és nyitottság a résztvevők részéről, így mindenképpen tervezünk további együttműködéseket, valamint erősítjük oktatási programunk egészségvédelmi profilját is.

A Mérce hamarosan saját cikkel jelentkezik az eseményről.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet