Keresés
Close this search box.

Európai minimálnyugdíj konferencia

A SZEF Nyugdíjas Választmánya 2023. október 10-én rendezte meg az európai minimálnyugdíj kérdéséről szóló konferenciáját. Az esemény az Idősek Hónapja és a Tisztes Munka Világnapja rendezvény sorozatokhoz kapcsolódóan került megrendezésre. A konferencia előadói voltak:
– Dobrev Klára, Európai Parlamenti képviselő (DK), az európai minimálbér-irányelv egyik kezdeményezője és az európai minimálnyugdíj elkötelezett támogatója,
– Herczog László, korábbi munkaügyi miniszter, a NYUSZET szakértője,
– Mayer Lajos, a FERPA ez évben leköszönt elnöke, az európai minimálnyugdíj egyik kezdeményezője.

A konferencián a SZEF Nyugdíjas Választmánya tagjai, öt SZEF tagszervezet képviselői, továbbá Juhász László, a MASZSZ Nyugdíjas Tagozatának elnöke, egyben a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) elnöke is részt vett. A résztvevőket köszöntötte Papp Katalin, a SZEF Nyugdíjas Választmányának elnöke és Csóti Csaba, a SZEF elnöke is.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.