Dolgozók megszervezése – Nemzetközi találkozó Budapesten

A Szolidáris Gazdasági Központ (SZGK) szervezésében került megrendezésre egy két teljes napos találkozó a régióban, valamint néhány posztszovjet államban történő dolgozói szervezési gyakorlat megismerésére.
A résztvevők az első nap megismerkedtek egymás munkáival, beszéltek sikereikről, elakadásaikról és terveikről. A SZGK bemutatta azt a több éves hálózatépítő munkát, aminek eredményeképpen itthon elkezdtek összekapcsolódni a szakszervezetek és a szolidáris gazdasági projektek a lakhatás, vagy az élelmezés-önrendelkezés területén.
A második nap folyamán a dolgozói edukációról, a politikai intézményekkel való kapcsolatainkról és terveinkről beszéltünk, valamint jövőbeni stratégiákat vázoltunk fel a továbblépés reményében.
A SZEF a tagszervezeteinél futó szervezési lehetőségeket, valamint az oktatási programját mutatta be részletesebben a résztvevőknek, amelyek adoptálhatóak más szervezetek számára is.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a