Keresés
Close this search box.

Küzdelem az évközi nyugdíjemelésért

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) követeli, hogy a 2023-as évre tervezett irreális 15% inflációs cél felülvizsgálata mellett, a kormány soron kívül 3%-kal emelje meg a nyugdíjakat 2023. június 1-jével kezdődően és 2023 januárig visszamenőlegesen. Ugyancsak igényeljük, hogy az előző két évben elmaradt 1,5%-os nyugdíj kiigazítást pótolják és januártól az idei nyugdíjakat ezzel a mértékkel emeljék meg. A levélre a PM államtitkára a szokásos sablonszöveggel válaszolt, amivel nem értettünk egyet, ezért újabb levelet írtunk.
A NYUSZET levekhez a SZEF Nyugdíjas Választmánya — mint tagszervezet — javaslatokat és pontosításokat tett, amiket nem mindig fogadott el a szerkesztő bizottság, de az alapötlettel egyet értettünk ez alkalommal is.

A NYUSZET nyílt levele Magyarország Kormányához 2023.04.17

A Pénzügyminisztérium Államháztartásért Felelős Államtitkár válaszlevele 2023.05.11

A NYUSZET válaszlevele az Államháztartásért Felelős Államtitkár részére 2023.05.25

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a