Nőnap 2023

A SZEF 2020-tól folyamatosan és tudatosan készül a fontosabb munkásmozgalmi napokra, így a Nemzetközi Nőnapra is. Előbb a nők egyenjogúsági törekvései, majd a nőket ért erőszak formái ellen tiltakozó mozgalmak fontos napja március 8-a, amit a SZEF-ben is ennek megfelelően igyekszünk keretezni.
Idén egy olyan információs plakáttal készültünk, amely azon szervezetek elérhetőségeit tartalmazza, amelyek erőszak vagy krízishelyzet esetén tudnak segítséget adni a bajbajutott érintetteknek.
Célunk, hogy a plakátok minél több munkahelyen vagy közösségi térben láthatóvá váljanak, hogy minél több áldozattá vált személy minél hamarabb minél több segítséghez juthasson.
Tudjuk, hogy ez nem elég, de jelenleg erre van erőforrásunk. Örülnénk, ha minél több munkahely komolyabb figyelmet fordítana a munkahelyi erőszak megfékezésére, minél több edukációs program indulna, hogy kiszűrjük és megállítsuk a bántalmazó viselkedést a környezetünkben; támogatást nyújtsunk mindazoknak, akik áldozatokká válnak.
Fontos, hogy tudjuk: van segítség!

Nyomtatható plakát

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.