Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Munkaügyi, munkaerőpiaci és mobilitási állandó bizottsága üléséről

Európai Munkaügyi Hatóság; Új uniós eszköz az egységes piac szükséghelyzetekben való működésének biztosítására; Munkaerőpiaci mobilitás: áldás, vagy átok?; A fogyatékkal élő munkavállalók helyzetének valódi segítése.

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Munkaügyi, munkaerőpiaci és mobilitási állandó bizottsága üléséről
(Brüsszel, 2022. október 14.)

A Bizottság, amelyben a SZEF delegáltjaként képviselem a magyar szakszervezeteket, a COVID járványhelyzet miatt az elmúlt két évben online ülésezett, ez volt az első személyes részvételű ülés.

Az ülést Claes-Mikael Ståhl, az ETUC ezen bizottsága működtetéséért felelős főtitkárhelyettese nyitotta meg. Elmondta, a jelenlegi gazdasági krízishelyzetben ismét nagy nyomás nehezedik a szakszervezetekre és a munkavállalókra. Az energiaárak növekedése a lakosságot és a vállalkozásokat egyaránt sújtja. Egyre jobban fel fog értékelődni a munkavállalói és vállalkozói tudás, a „túlélési” és fejlődési, alkalmazkodási készség. Ennek megfelelően az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szerint 2023 a készségek éve lesz.

A délelőtti ülésszak első részében Ignacio Doreste, az ETUC szakértője ismertette az Európai Munkaügyi Hatósággal (ELA) kapcsolatos legújabb fejleményeket. Az ETUC nagy támogatója volt az EU szintű hatóság létrejöttének, amely 2020-ban, éppen a COVID válság kellős közepén kezdte meg munkáját. A Hatóság elsősorban olyan határokon átnyúlóan működő ágazatok ügyeivel foglakozik, mint a szállítmányozás, vagy a digitális platform munkavállalás. A Hatóság folyamatosan fejleszti szervezetét és a tagállamok munkaügyi hatóságainál, felelős minisztériumaihoz kapcsolódik. Az ELA november elején a platform munkavállalás témakörében rendez konferenciát Pozsonyban.

Az ELA egyelőre nagyrészt angolnyelvű honlapja itt érhető el: https://www.ela.europa.eu/hu.

A következő blokkban Joakim Smedman, az ETUC jogi szakértője mutatta be az ETUC javasolt álláspontját az EU egyik új jogi intézménye, az egyes tagországok számára biztosított vészhelyzeti mechanizmussal kapcsolatban. A COVID19 válsághelyzetre és az esetleges terrorista, vagy háborús cselekményekre tekintettel az egyes tagországok időlegesen korlátozhatják a személyek, így a munkavállalók országok közötti szabad mozgását, továbbá a sztrájkjogot és más munkavállalói jogokat. Az ETUC ugyan elismeri a fenti kockázatokat, ugyanakkor ezen súlyos korlátozásokat csak a legvégső esetben támogatja, mivel az EU-n belül az egyik legfontosabb jog a személyek szabad mozgása és a munkavállalás szabadsága. A javasolt álláspontot a Bizottság is elfogadta.

A kezdeményezésről háttéranyag magyar nyelven a következő linken érhető el: Egységes piac – új uniós eszköz az egységes piac szükséghelyzetekben való működésének biztosítására

Az ülés késődélelőtti és koradélutáni részén a Bizottság egy kerekasztalbeszélgetés majd közös vita útján tekintette át az európai munkaerőpiaci mobilitással kapcsolatos kérdéseket, problémákat. A beszélgetésben az ETUC szakértői mellett képviseltette magát az Európai Bizottság illetékes igazgatósága és az Európai Szakszervezeti Intézet is. Noha az ETUC alapvetően pozitívnak tartja a mobilitást, és támogatja az EU-n belüli munkavállalást, a szegényebb országokból a gazdagabb országok felé vándorlás mind a kibocsátó, mind pedig a befogadó országokban komoly kérdéseket vet fel. A kibocsátó országok népessége, így Magyarországé is, az OECD becslése szerint 2050-re a kivándorlás miatt akár több mint 10 %-al is csökkenhet, ami rövidtávon már most is érzékelhető munkaerőhiányt, a családok szétszakítását, és hosszabbtávon a nyugdíjrendszer fenntartásában is problémákat okozhat. A befogadó országokban pedig a beáramló képzetlen munkaerő képzése, társadalomba integrálása jelenthet gondot. A beszélgetésben és a vitában résztvevők szerint az EU-nak forrásokat kell biztosítani az EU-n belüli mobil (bevándorló) munkavállalók segítésére, képzésére. Magyarországgal kapcsolatban elmondtam, hogy mi alapvetően kibocsátó, de egyben bizonyos szempontból célország is vagyunk. A magyar és keleteurópai szakszervezeteknek arra kell törekednie, amelyhez az ETUC támogatását is kérjük, hogy a kibocsátó országokban javuljanak a munkakörülmények és a fizetések. Ez különösen fontos a közszférában, ahol az alacsony jövedelmek miatt nemcsak a külföld, hanem más jobban jövedelmező ágazatok felé mennek el a munkavállalók. Fontosak lehetnek olyan kezdeményezések, amelyek elősegíthetik a jól képzett munkavállalók visszatérését. A Bizottság és az ETUC sem zárta le a témával való foglalkozást.

Az utolsó nagyobb tematikus egységben Ignacio Doreste, az ETUC szakértője az ETUC álláspontját ismertette a fogyatékkal élő munkavállalók segítésével kapcsolatos új EU tervekkel kapcsolatban. A cseh elnökség javaslatára készülő csomag fontos, mivel a fogyatékkal élők az elvileg őket védő és előnyben részesítő jogszabályi környezet ellenére is sokszor hátrányt szenvednek a mindennapokban, sokszor nem a képzettségüknek megfelelő állást kapnak. Az ETUC a csomagot üdvözli, de határozottabb kiállást vár a fogyatékkal élő munkavállalók mellett, hogy az esélyegyenlőség ne csak papíron valósuljon meg.
Az ülés zárásakor Claes-Mikael Ståhl főtitkárhelyettes megköszönte a résztvevők aktív közreműködését, elmondta, hogy a Bizottság várhatóan jövő év elején, még az ETUC májusi tisztújító kongresszusa előtt tartja következő ülését.

Készítette:

Véber János
A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók
Szakszervezete (KKDSZ) alelnöke

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós