Keresés
Close this search box.

A SZEF is csatlakozik a lakásmenethez

A SZEF ügyvivő testületének szeptember 10-ei döntése értelmében a SZEF részt vesz, valamint mozgósít a szeptember 18-án megrendezésre kerülő 10. Lakásmeneten.

Felhívás:
A megélhetési válság az elmúlt időszakban csak mélyült, még többeknek okozva lakhatási nehézséget. A moratórium lejárta óta megindultak az embertelen kilakoltatási eljárások, az egekbe szökő albérletárak pedig még elérhetetlenebbé teszik a megfizethető lakhatást. Egy olyan lakáspolitikáért tüntetünk, amely végre szolidáris a legszegényebbekkel, és érdemben tud reagálni a napról napra súlyosbodó lakhatási válságra! Vonuljunk együtt a 10. Lakásmeneten, mert első a biztos lakhatás!

Program:
– 15.00 Lakásmenet gyülekező a Bakáts téren
– 17.30 megérkezés a II. János Pál pápa térre
– 17.15-17.45 koncert: Varsányi SzIrének
– 17:50-18:20 felszólalók: Kiszely Tibor szociális munkás (Utcáról Lakásba Egyesület), Udvarhelyi Tessza aktivista (Közélet Iskolája), Lakatosné Jutka aktivista (A Város Mindenkié), Tamás Gáspár Miklós filozófus
– 18:35 – 19:15 koncert: Annie Lane
– 19.30-00:00 utóbuli az Aurórában

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet