Keresés
Close this search box.

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról

Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal mindennapi jogi témákat körbejárva. Az utolsó online workhsopot hétfőn tartottuk, e hét vasárnapján pedig egy személyes találkozással zárjuk le ezt az időszakot. Összesen a projekt során több mint 80 szakszervezeti tag csatlakozott be valamelyik előadásunkra és kilenc utcajogász próbálta ki magát trénerként. Mozgalmas hónapok állnak mögöttünk, résztvevőként és előadóként is sokat tanulhattunk.

Lasek László, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (ÉSZT-BKSZSZ) tagja, már a kezdetektől fogva lelkesen látogatta képzéseinket. Néha autóból, vezetés közben hallgatózott be, máskor számítógép elől, aktívan, kérdésekre reagálva és kérdéseket fogalmazva. Ezúton is köszönjük kitartását és szorgalmas jelenlétét azokon a bizonyos hétfő estéken!

Az alábbiakban az ő résztvevői beszámolója olvasható a képzés-sorozatról:

“Felnőttképzési szervezőként, gyakran hallottam, hallom a life long learning szlogent, amivel egyet is értek. A fentiek okán vágtam bele a képzési programba, amelyen az ÉSZT és a SZEF jóvoltából vehettem részt. A képzésekre két irányból szoktam tekinteni. Az egyik, hogy megismerhetek érdekes embereket, illetve jó értelembe vett kapcsolatépítésre is alkalmas. A másik természetesen a téma. Az első szerintem teljes mértékben teljesült, hiszen megismerhettem érdekes embereket és ilyen esetekben nagyon fontos az egymástól való tanulás is. A második dolog a témák és az előadók esetében hasonlóan jó tapasztalatom van, mind a téma választásában, mind az előadók felkészültségében.

Sok esetben gondoltam azt, hogy a témáról hallottam, sőt megfelelő információval rendelkezem, de az előadások olyan irányból közelítettek a kérdésre, amelyet nem is gondoltam volna. Egy példát mégis mondanék. Amikor a lakás bérbeadásról hallgattuk az előadást, abban hangzott el, hogy hiába nem fizet a bérlő, csak úgy nem zárhatom ki a lakásból egy zárcserével. De lehetne sorolni hasonló olyan hasznos információkat, amelyekkel a képzések során gazdagodtunk.

Reménykedni tudok csak benne, hogy az év II. félévében további képzésekben tudok majd részt venni.

Köszönöm a szervezőknek és az előadóknak a színvonalas képzéseket.

Sok sikert kívánva,

Lasek László”

Végezetül szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy továbbra is lehet még jelentkezni a képzés-sorozat záróeseményére, amelyet a Gólya Közösségi Házban (Budapest, Orczy út 46-48.) tartunk 2022. július 3-án 14 és 18 óra között. Egy kis étellel, itallal és nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt egy személyes találkozásra!

REGISZTRÁCIÓ

Forrás: Utcajogász Egyesület – SZEF

A program megvalósítását a Frierich Ebert Alapítvány támogatta.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Elindult a munkaképesség-vizsgálat projektünk

2024. április 12-én elindult a SZEF Szervezkedő munkavédelem: Munkaképesség-vizsgálat projektje. A személyes megkeresésen alapuló, papíralapú mérésbe több tagszervezetünk, több mint 30 aktivistája kapcsolódott be és előreláthatólag 1000-1200 munkavállalót vonnak be

Találkozó Nicolas Schmittel

A magyar kormány folyamatosan támadja a szakszervezeti jogokat, holott a szociális párbeszéd nélkülözhetetlen a demokráciában – mondta Nicolas Schmit, az Európai Bizottság Foglalkoztatás és Szociális Jogok biztosa, miután találkozott Csóti