Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról

Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal mindennapi jogi témákat körbejárva. Az utolsó online workhsopot hétfőn tartottuk, e hét vasárnapján pedig egy személyes találkozással zárjuk le ezt az időszakot. Összesen a projekt során több mint 80 szakszervezeti tag csatlakozott be valamelyik előadásunkra és kilenc utcajogász próbálta ki magát trénerként. Mozgalmas hónapok állnak mögöttünk, résztvevőként és előadóként is sokat tanulhattunk.

Lasek László, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (ÉSZT-BKSZSZ) tagja, már a kezdetektől fogva lelkesen látogatta képzéseinket. Néha autóból, vezetés közben hallgatózott be, máskor számítógép elől, aktívan, kérdésekre reagálva és kérdéseket fogalmazva. Ezúton is köszönjük kitartását és szorgalmas jelenlétét azokon a bizonyos hétfő estéken!

Az alábbiakban az ő résztvevői beszámolója olvasható a képzés-sorozatról:

“Felnőttképzési szervezőként, gyakran hallottam, hallom a life long learning szlogent, amivel egyet is értek. A fentiek okán vágtam bele a képzési programba, amelyen az ÉSZT és a SZEF jóvoltából vehettem részt. A képzésekre két irányból szoktam tekinteni. Az egyik, hogy megismerhetek érdekes embereket, illetve jó értelembe vett kapcsolatépítésre is alkalmas. A másik természetesen a téma. Az első szerintem teljes mértékben teljesült, hiszen megismerhettem érdekes embereket és ilyen esetekben nagyon fontos az egymástól való tanulás is. A második dolog a témák és az előadók esetében hasonlóan jó tapasztalatom van, mind a téma választásában, mind az előadók felkészültségében.

Sok esetben gondoltam azt, hogy a témáról hallottam, sőt megfelelő információval rendelkezem, de az előadások olyan irányból közelítettek a kérdésre, amelyet nem is gondoltam volna. Egy példát mégis mondanék. Amikor a lakás bérbeadásról hallgattuk az előadást, abban hangzott el, hogy hiába nem fizet a bérlő, csak úgy nem zárhatom ki a lakásból egy zárcserével. De lehetne sorolni hasonló olyan hasznos információkat, amelyekkel a képzések során gazdagodtunk.

Reménykedni tudok csak benne, hogy az év II. félévében további képzésekben tudok majd részt venni.

Köszönöm a szervezőknek és az előadóknak a színvonalas képzéseket.

Sok sikert kívánva,

Lasek László”

Végezetül szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy továbbra is lehet még jelentkezni a képzés-sorozat záróeseményére, amelyet a Gólya Közösségi Házban (Budapest, Orczy út 46-48.) tartunk 2022. július 3-án 14 és 18 óra között. Egy kis étellel, itallal és nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt egy személyes találkozásra!

REGISZTRÁCIÓ

Forrás: Utcajogász Egyesület – SZEF

A program megvalósítását a Frierich Ebert Alapítvány támogatta.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és