Idén végre élőben ünnepeltük együtt május 1-jét

Két év online eseményeit követően idén újból személyesen ünnepelhettük május 1-jét. Az év eleji előkészítő munka folyamán kicsi és kezelhető rendezvényben gondolkodtunk rendezett környezetben és jó infrastruktúrával. A Pedagógusok Szakszervezete székháza és annak udvara a fenti követelményeknek mind megfelelt, így a tágas platános udvarra terveztünk szakmai és gyerekprogramokat.

A nap folyamán közel 100 felnőtt és 20 gyermek látogatott el a 10 és 16 óra között tartott családias eseményre. A gyereksarkot a BDDSZ tagjai koordinálták és töltötték meg játékokkal. A felnőttek a T-Net szakszervezet felnőtt társasjátékán mérhették fel munkaügyi felkészültségüket, de a kisebbek is lehetőségük volt beszállni a játékba. Civil barátaink az Utca-jogásztól, a Közélet Iskolájától, a TASZ-tól és a Mércétől több tájékoztató anyaggal készültek és szívesen beszélgettek a hozzájuk leülő érdeklődőkkel.

A szakmai program három részből áll és déltől folyamatosan tartottak. Szabó Zsuzsa és Gosztonyi Gábor a PSZ elnökségéből az oktatási sztrájk tapasztalatait foglalták össze. Utánuk sikeres szervezéseket mutattunk be az elmúlt évből a Pécsi Tudományegyetemről, a nyomdaiparból, a budapesti szociális munkások, valamint a bölcsődei dolgozók köréből. A záró szegmensben a lakhatási projektünket és workshopunk tanúságát foglaltuk össze a Szolidáris Gazdasági Központ (SZGK) kutatóival.

A nap első és utolsó beszélgetését a Mérce szerkesztői moderálták, valamint többször be is jelentkeztek az eseményről, amelyeket itt lehet visszatekinteni:

Szervezés a munkahelyen a Mércén

Lakhatás és szakszervezet a Mércén

2022 Május 1-je képei:

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább