Idén végre élőben ünnepeltük együtt május 1-jét

Két év online eseményeit követően idén újból személyesen ünnepelhettük május 1-jét. Az év eleji előkészítő munka folyamán kicsi és kezelhető rendezvényben gondolkodtunk rendezett környezetben és jó infrastruktúrával. A Pedagógusok Szakszervezete székháza és annak udvara a fenti követelményeknek mind megfelelt, így a tágas platános udvarra terveztünk szakmai és gyerekprogramokat.

A nap folyamán közel 100 felnőtt és 20 gyermek látogatott el a 10 és 16 óra között tartott családias eseményre. A gyereksarkot a BDDSZ tagjai koordinálták és töltötték meg játékokkal. A felnőttek a T-Net szakszervezet felnőtt társasjátékán mérhették fel munkaügyi felkészültségüket, de a kisebbek is lehetőségük volt beszállni a játékba. Civil barátaink az Utca-jogásztól, a Közélet Iskolájától, a TASZ-tól és a Mércétől több tájékoztató anyaggal készültek és szívesen beszélgettek a hozzájuk leülő érdeklődőkkel.

A szakmai program három részből áll és déltől folyamatosan tartottak. Szabó Zsuzsa és Gosztonyi Gábor a PSZ elnökségéből az oktatási sztrájk tapasztalatait foglalták össze. Utánuk sikeres szervezéseket mutattunk be az elmúlt évből a Pécsi Tudományegyetemről, a nyomdaiparból, a budapesti szociális munkások, valamint a bölcsődei dolgozók köréből. A záró szegmensben a lakhatási projektünket és workshopunk tanúságát foglaltuk össze a Szolidáris Gazdasági Központ (SZGK) kutatóival.

A nap első és utolsó beszélgetését a Mérce szerkesztői moderálták, valamint többször be is jelentkeztek az eseményről, amelyeket itt lehet visszatekinteni:

Szervezés a munkahelyen a Mércén

Lakhatás és szakszervezet a Mércén

2022 Május 1-je képei:

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és