Keresés
Close this search box.

FERPA beszámoló

A FERPA Irányító Bizottsága az előzőleg az Európai Unió Tanácsának, Charles Michell elnöknek elküldött FERPA Kiáltvány ügyében videókonferencián 2022. március 29-én találkozott a Tanács képviselőivel. A következő napon, március 30-án hasonlóan az Európai Parlament új elnökéhez, Roberta Metsola asszonyhoz eljuttatott Kiáltványról video értekezletet tartottunk Elisabetta Montano képviselővel.

Mindkét alkalommal Agostino Sicilano főtitkár kihangsúlyozta a Kiáltvány főbb követeléseit és a Tanács, valamint a Parlament támogatását kérte a továbbiakban. A Tanács és a Parlament részéről nagyon fontosnak tartotta az európai idősek és nyugdíjasok érdekeit összefoglaló FERPA Kiáltványt és ígéretet tettek a további támogatásra.

A résztvevő bizottsági tagok részéről, kiemelve a legfontosabbakat, elsősorban az olyan európai minimálnyugdíj minimum megállapításának bevezetését szorgalmazták, amely minden tagországban az ottani létminimum szintjét meghaladja. Fontosnak tartották az egészségügy, a hosszú távú egészségügyi ápolás megfelelő körülményeinek állami fejlesztését, valamint az európai demográfiai korfának megfelelően az idősotthonok kapacitásának és minőségének jelentős emelését.

Mindkét találkozó fontos alkalom volt arra, hogy a 10 milliós tagságú európai nyugdíjas szervezet, a FERPA véleményét, a nyugdíjasok érdekeit megismertettük az Európai Unió vezetőivel. A soron következő hasonló találkozónk lesz a Bizottság elnökével, Ursula von den Leyen asszonnyal.

Dr. Mayer Lajos

Nyugdíjas Választmány és

FERPA elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.