Sztrájk az oktatásban – szakszervzeti szolidaritási kiállások

Március 16-ától határozatlan idejű sztrájkba léptek a közoktatásban dolgozók a PSZ és a PDSZ által életre hívott sztrájkbizottság szervezésében. Több szervezet is szolidaritását fejezte ki az akcióval kapcsolatban, amiket egybegyűjtöttünk.

Március 16-ától határozatlan idejű sztrájkba léptek a közoktatásban dolgozók a PSZ és a PDSZ által életre hívott sztrájkbizottság szervezésében.

A SZEF a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) összhangban igyekezett a szövetséges szakszervezeteket a sztrájk melletti kiállásra buzdítani. Az elmúlt napokban több szervezet is megküldte szolidaritási nyilatkozatát, valamint valahol kisebb akciókkal is támogatták a sztrájkban résztvevő oktatási dolgozókat. Ezeket gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.

A küzdelem további előrehaladásáról, ahogy eddig, úgy ezután is a PSZ által jóváhagyott módon tájékoztatjuk kolléáginkat.

 

Ezenkívül közöljük Totyik Tamásnak a PSZ alelnökével készített interjút is, amiben megköszönte a társadalom támogatást, valamint beszélt a sztrájk alatt tapasztalt jogi visszásságokról is:

https://www.atv.hu/videok/20220316/sztrajkolnak-a-tanarok

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és