Keresés
Close this search box.

Sztrájk az oktatásban – szakszervzeti szolidaritási kiállások

Március 16-ától határozatlan idejű sztrájkba léptek a közoktatásban dolgozók a PSZ és a PDSZ által életre hívott sztrájkbizottság szervezésében. Több szervezet is szolidaritását fejezte ki az akcióval kapcsolatban, amiket egybegyűjtöttünk.

Március 16-ától határozatlan idejű sztrájkba léptek a közoktatásban dolgozók a PSZ és a PDSZ által életre hívott sztrájkbizottság szervezésében.

A SZEF a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) összhangban igyekezett a szövetséges szakszervezeteket a sztrájk melletti kiállásra buzdítani. Az elmúlt napokban több szervezet is megküldte szolidaritási nyilatkozatát, valamint valahol kisebb akciókkal is támogatták a sztrájkban résztvevő oktatási dolgozókat. Ezeket gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.

A küzdelem további előrehaladásáról, ahogy eddig, úgy ezután is a PSZ által jóváhagyott módon tájékoztatjuk kolléáginkat.

 

Ezenkívül közöljük Totyik Tamásnak a PSZ alelnökével készített interjút is, amiben megköszönte a társadalom támogatást, valamint beszélt a sztrájk alatt tapasztalt jogi visszásságokról is:

https://www.atv.hu/videok/20220316/sztrajkolnak-a-tanarok

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik