2022. 01.22-én zárult távszavazás eredménye

06/2022.I.22. SZEF ÜT HATÁROZAT

A SZEF Ügyvivő Testülete határozatot hoz arról, hogy támogatja a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közös sztrájkkövetelését!
A 2022. január 31-ei figyelmeztető sztrájkkal kapcsolatban szolidaritási nyilatkozat kiadására hatalmazza fel a SZEF elnökét. Felhívja a SZEF tagszakszervezeteit, hogy lehetőségeikhez mérten, akár önálló akciókkal is, fejezzék ki január 31-én a szolidaritásukat a pedagógusok sztrájkjával. Egyúttal felhatalmazza a SZEF elnökét, hogy vegye fel a kapcsolatot az együttműködés érdekébena Magyar Szakszervezeti Szövetséggel (MASZSZ) és egyeztessen a MASZSZ által bejelentett január 31-ei, a pedagógusok követelését is támogató demonstrációban történő részvételről! A SZEF Ügyvivő Testülete felkéri a tagszakszervezeteket, hogy csatlakozzanak a Pedagógusok Szakszervezetéhez, akik részt vesznek a MASZSZ által szervezett szolidaritási demonstárción is.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és