Keresés
Close this search box.

Szolidaritás az olasz szakszervezetekkel

A SZEF kifejezi szolidaritását a CGIL, olasz szakszervezeti szövetséggel, melyet megengedhetetlen támadás ért október 10-én, amikor olasz oltásellenes tüntetőkhöz csatlakozó szélsőjobboldali csoportok betörték a CGIL irodáit és ott vandál pusztítást vittek véghez!

Mindezt arra hivatkozva, hogy a CGIL hozzájárult a munkahelyeken a kötelező oltás, mint a munkahelyre történő belépés feltétele, alkalmazásához.
A vandál pusztítás akkor is elfogadhatatlan lenne, ha az indulat jogos.
Jelen esetben azonban a szélsőjobboldal által megtámadott szakszervezeti szövetség nem hagyta magára a munkavállalókat, hanem kiállt védelmük érdekében, hiszen a megegyezés része az is, hogy az a munkavállaló, aki nem hajlandó a kötelező oltást felvenni nem bocsátható el, vagyis a veszély levonultával a munkáltató köteles őt ismételten foglalkoztatni!
Szolidaritást vállalunk a megtámadott szakszervezeti tag kollégákkal és szolidaritásunkat fejezzük ki a 2021. október 16-ai, a CIGL mellett kiálló demonstráció résztvevőivel!

Köszönőlevél az olasz szakszervezeti szövetségtől a SZEF szolidaritásért.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.