Keresés
Close this search box.

Távmunka és a nemek közötti egyenlőség

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság a márciusi Plenáris ülésén fogadta el a Távmunka és a nemek közötti egyenlőség című véleményt, melynek Koller Erika, a SZEF nemzetközi titkára volt a társelőadója. 

Koller Erika

A vélemény az EU portugál elnökségének a kérésre készült egy másik, a távmunka jogi kereteit vizsgáló véleménnyel együtt. A téma azért vált fontossá, mert a COVID járvány miatt sok munkavállaló dolgozik távmunkában, és vélhetően ez hosszútávon is hatást gyakorol majd a munka világára.

A Digitalizáció és a nemek közötti egyenlőség című vélemény azt vizsgálja, hogy milyen eszközökkel lehet elérni, hogy ne romoljon tovább a távmunkában dolgozó nők helyzete, mert nem egyenlő mértékben oszlik meg a gondozási tevékenység és a házimunka a két nem között. Ugyanakkor a távmunka segíthet is a munka és a magánélet egyensúlyát fenntartani, de fokozhatja az egyenlőtlenségeket is.

A vélemények bekerülnek az Európai Tanács márciusi következtetéseibe.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a