A SZEF 50%-os résztulajdonában lévő Hotel Benczúrban a járványveszély miatti leállás következtében tett munkaügyi intézkedésekről

A három szakszervezeti szövetség tulajdonában lévő Hotel Benczúr esetében a tulajdonosok szándéka, összhangban a menedzsment munkaerő-megtartási javaslatával, a munkaerő megtartása és a munkavállalókkal szemben a lehető leg méltányosabb eljárás volt az elmúlt, rendkívül nehéz hetekben is. Ezzel párhuzamosan természetesen, készülve a gazdaság újra indulására, a likviditást is szem előtt kellett tartani. E szemlélet eredményeként a leállási időszakra vonatkozóan a Hotel Benczúr a korábbi 92 főről 82 főre módosította a létszámát, az alábbiak szerinti foglalkoztatási struktúrában.

 

 

A Hotel Benczúrban foglalkoztatottak esetében 2 fő 4 órás foglalkoztatásban alkalmazott portás munkavállaló munkaszerződését változatlan formában fenn lehetett tartani, mivel esetükben a foglalkoztatást a rehabilitációs létszám fenntartása indokolja (mindkét kolléga gyengén látó).

A fizetés nélküli szabadságok kiadása közös megegyezéssel történt, az 5 fő fizetés nélküli megoldás esetében 2 fő munkavállaló nyugdíjas foglalkoztatásban dolgozott és esetükben saját kérésre történt a fizetés nélküli szabadság alkalmazása. 1 fő értékesítésen dolgozó munkavállaló próbaidő alatt kérte a fizetés nélküli szabadság alkalmazását, így esetében a próbaidő alatti felmondás nem történt meg. 1 Fő esetén a munkaadó kérése volt a fizetés nélküli szabadság alkalmazása melyet a munkavállaló elfogadott.

A munkavállalókkal történő egyeztetési időszak alatt 4 fő munkavállaló jelezte, hogy az egészségügyi problémái miatt betegszabadságra fog menni, esetükben a tényleges állapotuk ezt igazolja és a háziorvosok a munkavállalókat táppénzre írták.

A felmondások tekintetében a Hotel Benczúr kihasználtsága és az év hátralévő munkamennyisége miatt a szállodában 4 fő munkavállalónak rendes felmondással megszüntettük a munkaviszonyát. A felmondásokkal érintett terület a vendéglátás területe.

Az említett 4 fő közül 2 fő esetében a munkaviszony kevesebb mint egy éve jött létre (de a próbaidő már lejárt), esetükben a kiválasztási elv a munkaviszony megszüntetéséből adódó kötelezettségek mértéke volt, melyet a Társaság rendben teljesít. 1 fő estében a munkavállalóval szemben egy felmerült munkaügyi probléma kivizsgálása megindítása előtt érte a válságintézkedés a Benczúr Hotelt. E munkavállalóval szemben mindenképpen a munkaszerződés felbontására került volna sor abban az esetben is ha „normál” üzem mellett működött volna a szálloda. 1 fő munkavállaló már korábban azt a nyilatkozatot tette, hogy ha a munkaügyi vizsgálat előtt álló kolléga munkaszerződését a Benczúr Hotel megszünteti, akkor ő munkavállalói felmondással fog élni. E körülményeket figyelembevéve és egyeztetve az érintettekkel az említett 2 fő munkaszerződését rendes felmondással szüntettük meg.

A felmondások tekintetében a nyugdíjas munkavállalók vonatkozásában a felmondás közös megegyezéssel történt.

A rendes felmondások esetében az elszámolások a kollektív szerződés alapján a 2020. március 01.-én életben lévő munkaszerződések alapján történtek.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk