Keresés
Close this search box.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség felhívása

Az Európai Szakszervezeti Szövetség felhívást tett közzé az európai intézmények és a tagországok kormányai számára „Az értékekből, és ne az egészségből teremts hasznot!” címmel, melyet az EU számos tagállamából az ETUC tagszervezeteinek segítségével számtalan közgazdász, akadémikus és ismert személyiség írt alá.

Ebben az ETUC a szerinte legfontosabb, a COVID-19 vírus által okozott vészhelyzet kezelésére szolgáló rendkívüli makrogazdasági intézkedéseket tette közzé.

Ezek közül a legfontosabbak:

– Függesszék fel a tőzsdék működését

– Csökkentsék az Európai Központi Bank által biztosított kölcsönök kamatait 0 % -hoz közeli összegekre

– Meg kell előzni, hogy a tagországok pénzintézetei nyerészkedjenek a kölcsönökön és a KKV-on

– A pénzügyi mozgások szabályozása a létfontosságú cikkek és a lakhatás tekintetében

– A közszolgálatok és a közszolgálatban dolgozók jelenleg hihetetlen munkát végeznek, ezért a jövőben fenntartható és tisztességes finanszírozást kell a szektornak biztosítani.

– A pénzügyi rendszereket demokratikusan ellenőrizni kell.

– A SZEF kérésére Andor László, volt EU biztos, közgazdász és Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus írták alá a nyilatkozatot.

 

A felhívás szövege eredetiben a csatolt file-ban olvasható.

 

 

Koller Erika

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.