Az Európai Szakszervezeti Szövetség felhívása

Az Európai Szakszervezeti Szövetség felhívást tett közzé az európai intézmények és a tagországok kormányai számára „Az értékekből, és ne az egészségből teremts hasznot!” címmel, melyet az EU számos tagállamából az ETUC tagszervezeteinek segítségével számtalan közgazdász, akadémikus és ismert személyiség írt alá.

Ebben az ETUC a szerinte legfontosabb, a COVID-19 vírus által okozott vészhelyzet kezelésére szolgáló rendkívüli makrogazdasági intézkedéseket tette közzé.

Ezek közül a legfontosabbak:

– Függesszék fel a tőzsdék működését

– Csökkentsék az Európai Központi Bank által biztosított kölcsönök kamatait 0 % -hoz közeli összegekre

– Meg kell előzni, hogy a tagországok pénzintézetei nyerészkedjenek a kölcsönökön és a KKV-on

– A pénzügyi mozgások szabályozása a létfontosságú cikkek és a lakhatás tekintetében

– A közszolgálatok és a közszolgálatban dolgozók jelenleg hihetetlen munkát végeznek, ezért a jövőben fenntartható és tisztességes finanszírozást kell a szektornak biztosítani.

– A pénzügyi rendszereket demokratikusan ellenőrizni kell.

– A SZEF kérésére Andor László, volt EU biztos, közgazdász és Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus írták alá a nyilatkozatot.

 

A felhívás szövege eredetiben a csatolt file-ban olvasható.

 

 

Koller Erika

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós