Csóti Csaba a Civil Rádióban

A SZEF az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) tagszervezeteként arra kérte a Kormányt, hogy a koronavírus elterjedésének megakadályozása miatt kialakult helyzetben teljes mértékben támogassa a március 17-én megtartott Gazdasági és Pénzügyminiszterek Tanácsa (ECOFIN) ülésén az Európai Bizottság kezdeményezését, a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására irányuló összehangolt európai válaszlépések tervezetét.

A téma kapcsán készült  interjúban Csóti Csaba elmondta a jelenlegi helyzetben az államnak komoly szerepet kell vállalnia a biztonság megőrzése érdekében.

Felhívta a figyelmet arra, hogy átmeneti jogszabályok alkotásával segíteni tudnák a munkavállalókat ezekben az egzisztenciális és financiális kérdésekben,amelyet a koronavírus miatt kialakult helyzet eredményezett, mert ezt mind az állami mind a magán szektor munkavállalóit érinti.

Hangsúlyozta, a cél az volt, hogy felhívják a kormány figyelmét a már nemzetközi szinten megfogalmazott gondolatokra.

Az teljes interjú a 13:20-tól hallgatható vissza, a 117 perc című műsor 16:00-16:30 közötti adásából.

https://kronika.civilradio.hu/archivum/

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.