Csóti Csaba a Civil Rádióban

A SZEF az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) tagszervezeteként arra kérte a Kormányt, hogy a koronavírus elterjedésének megakadályozása miatt kialakult helyzetben teljes mértékben támogassa a március 17-én megtartott Gazdasági és Pénzügyminiszterek Tanácsa (ECOFIN) ülésén az Európai Bizottság kezdeményezését, a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására irányuló összehangolt európai válaszlépések tervezetét.

A téma kapcsán készült  interjúban Csóti Csaba elmondta a jelenlegi helyzetben az államnak komoly szerepet kell vállalnia a biztonság megőrzése érdekében.

Felhívta a figyelmet arra, hogy átmeneti jogszabályok alkotásával segíteni tudnák a munkavállalókat ezekben az egzisztenciális és financiális kérdésekben,amelyet a koronavírus miatt kialakult helyzet eredményezett, mert ezt mind az állami mind a magán szektor munkavállalóit érinti.

Hangsúlyozta, a cél az volt, hogy felhívják a kormány figyelmét a már nemzetközi szinten megfogalmazott gondolatokra.

Az teljes interjú a 13:20-tól hallgatható vissza, a 117 perc című műsor 16:00-16:30 közötti adásából.

https://kronika.civilradio.hu/archivum/

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a