Keresés
Close this search box.

A nemek közötti bérek átláthatósága- ETUC kampány

A SZEF, mint az ETUC tagszervezete, támogatója annak „Gender Pay Transparency„ elnevezésű kampányát, amelyben a nemek közötti egyenlőségre szeretné felhívni a figyelmet.  

Az ETUC főtitkárhelyettese, Esther Lynch elmondta:„Akkor, amikor visszaélést tapasztalunk a nemek közötti egyenlőség terén, nagy szükség van olyan európai fellépésre, amely arra ösztönzi a tagállamokat, hogy megújítsák a harcot a nőkkel szembeni, a munkahelyen tapasztalható hátrányos megkülönböztetés megszüntetése érdekében. Ursula von der Leyennek, bátrabb, határozottabb és gyorsabb fellépést javasolunk.”

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a