Keresés
Close this search box.

Az ETUC is támogatja a SZEF állásfoglalását a közigazgatási tárgyú törvényjavaslatokról

 

Dear colleagues,

The European Trade Union Confederation fully supports the demands emphasised in the SZEF Steering Committee resolution on the draft acts for public administration.

The Hungarian government has to respect Trade Unions right to be consulted on the proposed laws which will have a serious impact on the working conditions, especially wages, of the Hungarian public sector employees.

We urge the government and the National Assembly to respect the Social Dialogue requirements, in line with Hungary’s international and European obligations.

 

Yours faithfully,

Luca Visentini

 


Kedves Kollégák!

 

Az Európai Szakszervezeti Szövetség teljes mértékben támogatja a követeléseiteket, melyeket a SZEF Ügyvivő Testülete a közigazgatási tárgyú törvényjavaslatokról szóló állásfoglalásában kiemel.

A magyar kormánynak figyelembe kell vennie a szakszervezeti jogokat, és konzultálnia kell a jogszabálytervezetekről, melyeknek komoly hatása lehet a munkakörülményekre, különös tekintettel a magyar közszférában dolgozó munkavállalók béreire.

Felszólítjuk a Kormányt és az Országgyűlést, hogy tartsák tiszteletben a szociális párbeszéd követelményeit összhangban Magyarország nemzetközi és európai kötelezettségeivel.

 

Őszinte tisztelettel

 

 Luca Visentini

főtitkár

 

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.