A munka jövője a közszférában

 

(Fotó:Fazekas István, FES)

2019. november 15-én került megrendezésre “A munka jövője a közszférában” elnevezésű konferencia a Friedrich-Ebert-Stiftung Alapítvány társszervezésében.

A konferenciát Szűcs Viktória SZEF alelnök a következő gondolatokkal zárta:

“Szakszervezeteknek újfajta kihívásokkal kell szembenézniük, elsősorban a versenyszféra területén, néhol a közszféra területén is. Az automatizáció, a robotizáció nem fog megállni az országhatárunkon (ahogyan a válság sem állt meg). Hazai és nemzetközi gyakorlatból tudjuk, hogy a munkaerőhiány pótlásának egyfajta megoldását jelenti a robotizáció/automatizáció.

A munkaerőhiány oka a belső és külföldre való migrálás, a népesség csökkenése, a merev, nem az életre felkészítő, lexikális tudást előnybe helyező oktatás és képzés. A hátrányos helyzetű területek leszakadásának további konzerválása.

Láthatóan a régi klasszikus szakmák eltűnnek, nincs olyan terület, ahol ne lasszóval lehetne fogni a szakembereket. Ennek legfőbb oka a rosszul végig-gondolt utánpótlás-kérdés, a szabályozási környezet és a bérhelyzet. Az utolsó pillanatokban vagyunk, hogy behozzuk a lemaradásokat.

 A jövő munkavállalója felé az elvárások: Kritikus gondolkodás, kreativitás, kommunikáció együttműködés, kezdeményezőkészség, határozottság, kitartás,alkalmazkodóképesség, vezetőkészség, tudatosság.  Az élethosszig tartó tanulás. Változásokhoz való alkalmazkodás képessége.

Az automatizáció/robotizáció itt van a kertek alatt, a gépek használata nyelvtudást, idegen nyelven való olvasásértést igényel, ezen a téren az országban nagy a lemaradás.

Ahhoz, hogy a dolgozók migrálása megálljon, rendezni kell a béreket. A megmegváltozott munkaerőpiac követelményekhez való alkalmazkodáshoz, szükség van a gyakorlati életre felkészítő bemeneti képzésekre és a folyamatos továbbképzésre minden területen. Meghallgathattuk a kormányzat szakképzésre vonatkozó jövőbeli elképzeléseit.
A puding próbálja az evés! Ezt a próbát az adófizetők finanszírozzák, ezért fontos, hogy abba a szociális partnereknek beleszólása legyen, és ha tévútra lépünk, arról mihamarabb a helyes útra térjünk!

Nekünk szakszervezeteknek bőven van feladatunk. Folyamatos feladatunk van a tudatos munkavállalásra nevelésben és a változás alatt lévő munkaerőpiaci kihívásokra való válaszok megtalálásában. Ez a konferencia is alkalmat nyújtott egy téma körül járásában, hiszen a gondolatébresztő előadások alkalmasak voltak arra, hogy a felmerült témákat, kérdéseket tovább gondoljuk.”

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós