Nemek közti bérszakadék felszámolását sűrgeti az ETUC

Bírságolják meg azokat a cégeket, amelyek megtagadják a nemek közötti fizetés átláthatóságát

A fizetési átláthatóság érdekében a cégeknek nyilvánosságra kell hozniuk a nemek közötti bérkülönbséget, ezt támasztja alá a Ursula Von Der Leyen által szorgalmazott irányelv.

Az Európai Bizottság kinevezett elnöke ígéretet tett arra, hogy intézkedéseket terjeszt elő azzal kapcsolatban, hogy az EU-ban 16% -os a nemek közötti bérszakadék. Mindezt a megbízatását követő első 100 napjában.

Az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC) szorgalmazza az olyan politikai irányelvek bevezetését, amelyek valódi változásokhoz vezethetnek a köz- és a magánszektorban. 

Az irányelvnek kidolgozása során tartalmaznia kell a következőket:

– A tíznél több alkalmazottat foglalkoztató munkaadók kötelező éves fizetési riportokat kell készíteniük a nemek közti béregyenlőségről, amely tartalmazza az egyéb juttatásokat és bónuszokat is.

-Bírsággal sújtanák továbbá azokat a cégeket, amelyek több mint 10 alkalmazottat foglalkoztatnak, és nem készítenek jelentést a nemek közötti bérszint különbségről.

 -A munkavállalóknak joga van kérni a kollégák fizetési adatait, valamint a vállalkozásukon belüli nemek közötti bérekre vonatkozó információkat    

-A fizetési titoktartási záradékok betiltása a szerződésekben, így a munkáltatóknak biztosítaniuk kell a fizetési skálákat álláshirdetésekben.

 Az ETUC szerint a nemek közötti bérszakadék felszámolásának legjobb módja a kollektív tárgyalások támogatása. Erre tett javaslatot Von Der Leyen, valamint a kérdésért felelős biztosok, Helena Dalli és Nicolas Schmit.

Az Európai Bizottság már 2014-ben is foglalkozott a nemek közötti bérszakadék kérdésével, de csak a tagállamok fele tett ennek eleget.

 A 2009. évi pénzügyi válság és az azt követő, a kollektív tárgyalások elleni támadások növelték a nemek közötti béregyenlőtlenséget. A szakadék túlságosan lassan szűnik meg, és egyes tagállamokban valójában még mindig növekszik.

 Az ETUC főtitkárhelyettese, Esther Lynch elmondta: „Az egyenlő munkáért egyenlő díjazás elvét 1957 óta rögzítik az európai szerződések, tehát itt az ideje, hogy ezt megvalósítsuk. Az eddigi kísérletek sikertelen voltak. Ezért kell a nemek közötti bérek átláthatóságát kötelezővé tenni mind a magán, mind az állami szektorban, hogy felfedjük a nők munkájának alul értékelődését, amely ezt a tartósan fennálló egyenlőtlenséget okozza.

Teljes mértékben támogatjuk az Európai Bizottság első női elnökének azt a terveit, hogy prioritássá tegye a kötelező fizetési átláthatóság szabályait, és együtt fogunk működni annak biztosítása érdekében, hogy valós változásokat hozzanak. A munkáltatók nem rejtőzhetnek a képzeletbeli címek mögött, tudniuk kell igazolni a fizetési különbségeket.”

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk