Keresés
Close this search box.

Találkozók, titkok (Timmermans)

Rövid válasz egy februári esemény kapcsán, amelyről a napokban számolt be több lap.  

A SZEF lapszemléjében május 24-én volt olvasható: „(2019. május 23. 14:19) Frans Timmermans a Financial Times cikkében egy eddig ismeretlen részletet árult el korábbi budapesti útjáról, ami számára nyilvánvalóvá tette, hogy Magyarországon komoly problémák vannak. A szociáldemokraták csúcsjelöltje szakszervezetek képviselőivel is találkozott februári útján, csakhogy nem várt akadályokba ütközött…” A cikk címe: Döbbenetes kormányzati nyomás, megfélemlített szakszervezeti vezetők, megtalálható: https://hirklikk.hu/kozelet/dobbenetes-kormanyzati-nyomas-megfelemlitett-szakszervezeti-vezetk/350696/

Ezzel szemben: sem ablaktalan helyiségről, se titkolódzásról, se semmi egyébről nem tudok. Timmermans úr az MSZP másnapi kongresszusára jött, a vacsorát az MSZP szervezte és az MSZP elnöke hívott meg. Magyarán: megítélésem szerint ez egy pártrendezvény volt.

Megtisztelőnek tartom, ha találkozhatok az Európai Bizottság alelnökével, vagy akár a Európa Parlament  egy képviselőjével is, de akkor az Ő uniós titkárságától kellene érkezni a meghívásnak,  vagy valamely más semleges személy, iroda szervezné azt.

Természetesen az is hasznos, ha az itthoni parlamenti pártok vezetőivel folytatunk tárgyalásokat az érdekvédelmi céljainkról.  De az nem szerencsés, ha bármely politikai párt hozz össze külföldi vezetőkkel, tehát harmadik személlyel. A pártsemlegességet, mint SZEF-elnök mindenképpen fontosnak tartom, és igyekszem ebben kiegyensúlyozott maradni.

A késői lemondás, csak annak a bejelentkezés nélküli közlése volt, hogy “Köszönöm a meghívást, nem veszek részt”, és azért az utolsó pillanatban történt, mert a meghívó is előző este érkezett.

Megítélésem szerint, beszámítva az idő múlását, a február óta eltelt időt is, „túl lett tolva a bicikli” ez ügyben.

Földiák András

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.