A SZEF XVI. Kongresszusának állásfoglalása 2019. május elsejére

Magyarország a munkakörülmények színvonalában több évtizedet lépett vissza. Miközben az Európai Unió más országaiban csökken a munkaidő, emelkednek a bérek, nő a személyi önállóság és érvényesül az, hogy a döntéseket az érintettekhez egyre közelebbi szinten kell meghozni, Magyarországon a fentieknek az ellenkezője történik a munka világában!  

Ez azzal együtt is így van, hogy egyes közszolgálati ágazatokban az elmúlt években történtek bérintézkedések. 2018-ban volt béremelés (pl.: egészségügyben), 2019-ben 8%-al nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum, ezek a béremelések azonban, mind a régiós bérviszonyokhoz, mind a versenyszférához viszonyítva elégtelenek és megkésettek!

A 21. században elfogadhatatlan óraszámban és leterheltséggel dolgoznak sokan rendkívül alacsony bérért, a mindent központosító állam kiszolgáltatottjaként. 2019-től a módosított Munka Törvénykönyve jelentősen növelte a lehetséges túlórák számát.

A közszolgálatokban a már említett minimálbér és garantált bérminimum emelés hatásaként, a közalkalmazotti bértábla a gyakorlatban folyamatosan kiüresedik, következésképp az előmeneteli rendszer is megszűnik. Több ágazatban a közalkalmazotti munkát végzők között elviselhetetlenné vált a bérfeszültség. Romlottak és romlanak a tisztes megélhetés feltételei!

A szolgálati jogviszonyban dolgozóktól törvénymódosítás vette el az erős szakszervezeti érdekképviselet lehetőségét. A kormánytisztviselőket pedig a félelem, a kilátástalanság, a szabadságcsökkenés, és a napi 8 órát messze meghaladó kizsákmányolás helyzetébe hozta az új kormányzati igazgatási törvény.

A fentiek egyenes következménye, hogy növekszik az elvándorlás, a betölthetetlen álláshelyek száma. A tömeges létszámleépítés után megmaradók túlterheltek és helyettesítésekkel, túlórákkal képesek csak a feladatokat ellátni.

2018-2019 fordulóján több tízezres megmozdulások szerveződtek szakszervezetek kezdeményezésére; a versenyszférában sikeres sztrájktárgyalások történtek. Érezhetően megnőtt a bizalom és a várakozás a szakszervezetek irányában! A szakszervezeteknek és szövetségeiknek – köztük a SZEF-nek is – ma is elsőrendű feladata; ebben a nehéz, támogatás hiányos és egyeztetéseket kerülő környezetben a tagság növelése és a kitörési pontok keresése.

A SZEF továbbra is elkötelezetten küzd a közszolgálati dolgozók érdekeinek érvényesítéséért; demonstrációkat támogat és kezdeményez, minden lehetőséget megragad, hogy a nyilvánosság fórumain tájékoztassa a közvéleményt, szervezeti támogatást nyújt az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságnak és küzd a háromoldalú – 2011-óta megszüntetett – érdekegyeztetési fórumok újjáalakításáért.

Budapest, 2019. május 1.

 

                                                                                  A XVI. SZEF Kongresszus küldöttei

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és