Keresés
Close this search box.

Konvergencia egy erősebb Európáért

 

„Call to Europe” – azaz Felhívás Európának címmel immár 2011 óra folytat konferenciasorozatot az Európai Progresszív Tanulmányok Alapítványa (FEPS), ami azóta emblematikus rendezvénnyé nőtte ki magát és az európai progresszív család referenciapontja. Ez annak köszönhető, hogy képes egy egyedülálló, sokoldalú, progresszív politikusok, civil társadalom és média közösségét összefogni, hogy megvitassák a közös érdekű kérdéseket, és konkrét és pozitív válaszokat fejlesszenek ki az európai kihívásokra a leginkább interaktív és befogadó módon.

Ennek a konferenciasorozatnak a keretében került megrendezésre, ezúttal a Masaryk Demokratikus Akadémiával (Csehország), a Jean Jaurés Alapítvánnyal és a Friedrich Ebert Alapítvánnyal (FES) együttműködésben a „Konvergencia egy erősebb Európáért” címet viselő nyilvános vita az Olmützi Egyetemen 2019. február 14-én. A rendezvények részt vett Andor László, volt EU biztos, Conny Reuter, a Solidar főtitkára és Nagy Viktória, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Ifjúsági Bizottságának elnöke.

A rendezvényen – többek között az európai parlamenti választások kapcsán – szó volt az Európai Unió felépítéséről és működéséről, különösen a déli és keleti bővítések kapcsán csatlakozott országok helyzetéről és a társadalmi és gazdasági konvergencia, azaz felzárkózás esélyeiről, realitásairól. Mit jelent az EU szociális dimenziója és mit tehetünk ennek erősítéséért? Hogyan számoljuk fel az észak-déli, illetve nyugat-keleti megosztottságot hitelezők és adósok, valamint magas és alacsony bérszínvonalú országok között? Léteznek a célzott beruházásokhoz új források? Mit lehet tenni a vidékfejlesztés területén? Hogyan lehet kialakítani egy méltányos piacgazdaságot, ahol mindenki jobb munkakörülmények között dolgozhat?

A rendezvényen mindegy 100 fő fiatal – elsősorban az egyetem hallgatói és oktatói – vettek részt.

Részletes program: https://www.feps-europe.eu/attachments/events/en%20call%20to%20europe%20programme-olomouc%205.2pdf

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet