Keresés
Close this search box.

Konvergencia egy erősebb Európáért

 

„Call to Europe” – azaz Felhívás Európának címmel immár 2011 óra folytat konferenciasorozatot az Európai Progresszív Tanulmányok Alapítványa (FEPS), ami azóta emblematikus rendezvénnyé nőtte ki magát és az európai progresszív család referenciapontja. Ez annak köszönhető, hogy képes egy egyedülálló, sokoldalú, progresszív politikusok, civil társadalom és média közösségét összefogni, hogy megvitassák a közös érdekű kérdéseket, és konkrét és pozitív válaszokat fejlesszenek ki az európai kihívásokra a leginkább interaktív és befogadó módon.

Ennek a konferenciasorozatnak a keretében került megrendezésre, ezúttal a Masaryk Demokratikus Akadémiával (Csehország), a Jean Jaurés Alapítvánnyal és a Friedrich Ebert Alapítvánnyal (FES) együttműködésben a „Konvergencia egy erősebb Európáért” címet viselő nyilvános vita az Olmützi Egyetemen 2019. február 14-én. A rendezvények részt vett Andor László, volt EU biztos, Conny Reuter, a Solidar főtitkára és Nagy Viktória, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Ifjúsági Bizottságának elnöke.

A rendezvényen – többek között az európai parlamenti választások kapcsán – szó volt az Európai Unió felépítéséről és működéséről, különösen a déli és keleti bővítések kapcsán csatlakozott országok helyzetéről és a társadalmi és gazdasági konvergencia, azaz felzárkózás esélyeiről, realitásairól. Mit jelent az EU szociális dimenziója és mit tehetünk ennek erősítéséért? Hogyan számoljuk fel az észak-déli, illetve nyugat-keleti megosztottságot hitelezők és adósok, valamint magas és alacsony bérszínvonalú országok között? Léteznek a célzott beruházásokhoz új források? Mit lehet tenni a vidékfejlesztés területén? Hogyan lehet kialakítani egy méltányos piacgazdaságot, ahol mindenki jobb munkakörülmények között dolgozhat?

A rendezvényen mindegy 100 fő fiatal – elsősorban az egyetem hallgatói és oktatói – vettek részt.

Részletes program: https://www.feps-europe.eu/attachments/events/en%20call%20to%20europe%20programme-olomouc%205.2pdf

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros

A FERPA VB üléséről jelentjük

Jelentés a FERPA végrehajtó bizottság 2024 februári üléséről A FERPA (Nyugdíjasok és Idősek Európai Föderációja) Végrehajtó Bizottsága 2024 február 21-22-én tartotta meg soros ülését Brüsszelben, Hubert SCHWIND elnök vezetésével, Agostino