Hogyan erősítsük a szakszervezeti részvételt az európai foglalkoztatáspolitikai programokban?

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Ifjúsági Bizottsága 2018. november 22-én tartotta 2 éves projektje végső tájékoztató rendezvényét Brüsszelben. A projekt célja az volt, hogy megvizsgálja, hogyan lehet erősíteni a szakszervezetek részvételét az olyan európai foglalkoztatáspolitikai intézkedések, mint az Ifjúsági Garancia Program, a Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetsége (European Alliance for Apprenticeships) és a Szakmai gyakorlatok minőségi keretrendszere (Quality Framework for Traineeships) kialakításában, megvalósításában és ellenőrzésében.

A tájékoztató rendezvényt Maria Jepsen, az Európai Szakszervezeti Intézet (ETUI) kutatási osztályának igazgatója moderálta. A  projekt fő elemét egy kutatás jelentette. Erről tartott előadást a projekt megvalósításában részt vevő Visionary Analytics litván kutatóintézet kutatója Audroné Sadauskaité. Prezentációja a kutatás eredményeivel a csatolmányból letölthető angol nyelven.

A kutatásról szóló beszámolót 3 felkért hozzászóló követte: Brando Benifei, Európai Parlamenti képviselő, Nagy Viktória ETUC Ifjúsági Bizottsági elnök és Thiebaut Weber ETUC konföderációs titkár.  

Az angol nyelvű beszélgetés lifestream formában is követhető volt az ETUI Facebook oldalán és továbbra is megtekinthető ide kattintva. 

Kapcsolódó cikk: Záró konferencia – 2018. október 2-4., Akersberga

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nemzeti Konzultáció az oktatásért!

ORSZÁGOS TÜNTETÉS A BUDAPESTI KOSSUTH TÉREN! A Pedagógusok Szakszervezete és noÁr országos tüntetést szervez 2022. november 26-án! Kora délután a petíciónkat adjuk át a Belügyminisztérium képviselőjének, majd közösen átvonulunk a

Lefolyt 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat

A lefolyt 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat eredményeként a szakszervezeti konföderációk közül egyedüliként a SZEF érte el az országos közalkalmazotti reprezentatív konföderáció besoroláshoz szükséges 5%-ot meghaladó közalkalmazotti szakszervezeti tagság mértékét.