Keresés
Close this search box.

Hogyan erősítsük a szakszervezeti részvételt az európai foglalkoztatáspolitikai programokban?

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Ifjúsági Bizottsága 2018. november 22-én tartotta 2 éves projektje végső tájékoztató rendezvényét Brüsszelben. A projekt célja az volt, hogy megvizsgálja, hogyan lehet erősíteni a szakszervezetek részvételét az olyan európai foglalkoztatáspolitikai intézkedések, mint az Ifjúsági Garancia Program, a Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetsége (European Alliance for Apprenticeships) és a Szakmai gyakorlatok minőségi keretrendszere (Quality Framework for Traineeships) kialakításában, megvalósításában és ellenőrzésében.

A tájékoztató rendezvényt Maria Jepsen, az Európai Szakszervezeti Intézet (ETUI) kutatási osztályának igazgatója moderálta. A  projekt fő elemét egy kutatás jelentette. Erről tartott előadást a projekt megvalósításában részt vevő Visionary Analytics litván kutatóintézet kutatója Audroné Sadauskaité. Prezentációja a kutatás eredményeivel a csatolmányból letölthető angol nyelven.

A kutatásról szóló beszámolót 3 felkért hozzászóló követte: Brando Benifei, Európai Parlamenti képviselő, Nagy Viktória ETUC Ifjúsági Bizottsági elnök és Thiebaut Weber ETUC konföderációs titkár.  

Az angol nyelvű beszélgetés lifestream formában is követhető volt az ETUI Facebook oldalán és továbbra is megtekinthető ide kattintva. 

Kapcsolódó cikk: Záró konferencia – 2018. október 2-4., Akersberga

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a