Keresés
Close this search box.

ETUI képzés fiatal szakszervezeti vezetőknek

Beszámoló az ETUI által szervezett fiatal szakszervezeti vezető képzésről

Párizs, 2018.06.11.-2018.06.15

A harmadik és sajnálatosan az utolsó alkalommal találkoztunk a fiatal szakszervezeti vezetők képzésén Párizsban – pontosabban Párizs mellett, a CGT továbbképző központjában, Gif Sur Yvette-ben. A központ jól felszerelt és gyönyörű természeti környezetben található. A francia kollégák már Brüsszelben felajánlották, hogy a korábban érkezőket elszállásolják és körbe vezetik Párizsban. Sokan éltünk is ezzel a kedves felajánlással. Így helyi idegenvezetővel nézhettük meg Párizs mindenki által ismert és a kevésbe ismert látványosságokat is. Délután, az előrejelzéseknek megfelelően hatalmas jégesőben érkeztünk a szálláshelyre- bőrig és bőröndig ázva. Óriási villámárvíz vonult le Yvetten, ami napokra elzárt minket a külvilágtól. Alámosta a vasúti síneket, kisiklott egy vonat, így az utakat is lezárták.

 A hét első felében bemutattuk a köztes időszakban végzett munkánkat. Az én csoportom egy képzeletbeli online kampány megszervezésére vállalkozott, melynek célcsoportja az európai fiatal munkavállalók voltak. Nagy Viktória, az ETUC Youth Committee elnöke értékelte volna a munkánkat, de sajnos a forgalmi fennakadások miatt még délelőtt el kellett hagynia a központot. Így gyakorlatilag egymás munkáját értékeltük ki. A mi kampányunknak nagy sikere volt.

Beszámoltunk a saját szakszervezetünkben végzett munkánkról is és arról, hogy a képzés miben változtatta meg a tevékenységünket. Kis kutatást végeztünk a hazai szinten a kollektív szerződések, megállapodások lefedettségéről és ott összehasonlítottuk az országokat. Majd egy érdekes előadást is hallhattunk a témában.  

Bernard Thibault, a CGT korábbi vezetője is tartott előadást munkájáról, pályafutásáról.

Körbejártuk még a nemi egyenlőség kérdését. ehhez kapcsolódóan is volt sok érdekes feladat. Valamint a csapatépítés, csapatmunka működéséről is tanultunk. Remélhetőleg ezt is jól fogjuk tudni használni a jövőben.

Az utolsó napon már a képzést és a munkánkat értékeltük, mivel elérkezett ennek a hasznos és mozgalmas időszaknak a vége. Még az utolsó este egy nagy kerti partival megünnepeltük, hogy mi is egy jól működő csapattá kovácsolódtunk. A fiúk főztek!

Mindent összevetve a képzés hasznos, gyakorlatias tapasztalatszerzés volt. Minden fiatal szakszervezeti vezetőnek és tagnak csak ajánlani tudom!

 

A képzésen részt vett és az összefoglalót készítette: Fülöp Andrea, Országos Meteorológiai Szolgálat

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros