Ifjúságpolitika Európában – mit tesznek a szakszervezetek?

2018 március 26-án a Friedrich Ebert Stiftung Budapesti Irodája vitafórumot rendezett az európai ifjúságpolitikáról és a szakszervezetekről. A pódiumon fiatal szakszervezeti aktivisták foglaltak helyet, akik az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Ifjúsági Bizottsága vezetőségének tagjai. 

A panelbeszélgetést Jan Engels, a FES Budapesti Irodájának vezetője nyitotta meg.

A beszélgetés részvevői:

Nagy Viktória, ETUC Ifjúsági Bizottság elnök (Magyarország)

Olivia Frier, ETUC Ifjúsági Bizottság alelnök (Dánia)

Graham Sansone, ETUC Ifjúsági Bizottság alelnök (Málta)

Hugo Bahut, ETUC Ifjúsági Bizottság vezetőségi tag (Portugália)

Josef Holnburger, ETUC Ifjúsági Bizottság vezetőségi tag (Németország)

Joseph O´Connor, ETUC Ifjúsági Bizottság vezetőségi tag (Írország)

Sylvain Desoignies, ETUC Ifjúsági Bizottság vezetőségi tag (Franciaország)

A moderátor szerepét Pogátsa Zoltán, közgazdász – szociológus, az Új Egyenlőség főszerkesztője látta el.

A vitafórum felvezetője az „Ifjúsági munkanélküliség Európában“, valamint a fiatal munkavállalókat érintő bizonytalan foglalkoztatási feltételek témákat helyezte a középpontba. A továbbiakban a rendezvény különösen fontos kérdésként foglalkozott az egyes EU tagállamokban az ifjúsági munkanélküliség terén tapasztalható jelentős különbségekkel. Ezen túlmenően a résztvevők megvitatták a fiatal munkavállalók szakszervezeti taggá nevelését támogató transznacionális stratégiákat, mert a hiányzó fiatal szakszervezeti tagok nagy kihívások elé állítják a szakszervezeteket európai szinten.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.