Beszámó az ETUI által szervezett fiatal szakszervezeti vezető képzésről

Beszámó az ETUI által szervezett fiatal szakszervezeti vezető képzésről

2018.02.12.-2018.02.16

Brüsszel

Mivel már a második alkalommal találkoztunk és az első köztes időszakban együtt dolgozhattunk csoportokban, jól ismertük egymást. Már nem ment az idő a kényelmetlen ice breaking partyval, a bemutatkozással, a hobbijaink megtárgyalásával. Régi ismerősként, csapatként találkoztunk.Az oktatók fiatalos lendülete továbbra is magával ragadó volt. Sok érdekes, izgalmas, vicces aktivitáson keresztül nyertünk új információkat. Volt pantomim, szerepjáték, éles helyzetet imitáló feladat. Bemutattuk és kiértékelték szakértők a 3 hónap alatt elvégzett munkánkat.

Megismertük az EU intézményeit. Meglátogattuk az ETUI könyvtárát, ahol sok hasznos kiadvánnyal is gazdagodhattunk. Felkészültünk a brüsszeli szakszervezetekkel való találkozásra. Voltunk az Industriall – nál, az EPSU-nál és a belga FGTB-nél. 

Kevés időnk maradt a városnézésre. De az Európai Parlamentet és a Parlamentáriumot megnéztük.

Kevés időnk maradt a városnézésre. De az Európai Parlamentet és a Parlamentáriumot megnéztük.

 

Az utolsó napokon már a két ülés közötti köztes időszak újabb, tovább fejlesztett munkatervét készítettük. Tanultunk az első átmeneti időszakban elkövetett hibákból így sok szempontból stratégiát váltottunk. Megterveztük a teljes munkamenetet, hogy hogyan készülünk fel a köztes időszakban és milyen feladatokat vállalunk. A csoportom témája most egy képzeletbeli kampány megtervezésének és megtervezésének stratégiája.  Project vezetőt választottunk, létrehoztunk egy határidő naplót, amihez mindenki alkalmazkodik.

Mindent összevetve ez a képzés is hasznos tapasztalatszerzés volt.

A képzésen részt vett és a beszámolót készítette: Fülöp Andrea, Meteorológus Dolgozók Szakszervezete

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós