A kisebbségek és migráns munkavállalók jogai

Az esemény  célja a magyarországi etnikai kisebbségek és migránsok jogaira és munkakörülményeire vonatkozó magyar jogi szabályozás megismerése.

„A kisebbségek és migráns
munkavállalók
jogainak és munkakörülményeinek javítása”

című nemzeti szeminárium

2017. október 30-án a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) „ A kisebbségek és migráns munkavállalók jogainak és munkakörülményeinek javítása” címmel szemináriumot rendezett. A találkozó a „V4 és az EaP (Keleti Partnerség) Platform a Kisebbségek Jogainak Előmozdítása a Munkahelyeken és a Közösségekben” projekt keretein belül került megrendezésre, mely a Visegrádi Alap és a Holland Külügyminisztérium pénzügyi támogatásával jött létre. Az esemény legfőbb célja a magyarországi etnikai kisebbségek és migránsok jogaira és munkakörülményeire vonatkozó magyar jogi szabályozás megismerése.

A találkozón a szakszervezetek, etnikai kisebbségek, civil és más érdekelt szervezetek képviselői vettek részt, akik védik a munkavállalók emberi jogait, és erősítik a munkáltatók és a munkavállalók közötti kapcsolatot. A résztvevők esettanulmányokat vitattak meg, felmérték a szükségleteket, és megosztották egymással a bevált gyakorlati megoldásokat.

A viták után a résztvevők megismertették egymással a javaslataikat arra vonatkozóan, hogy miként lehet a nyilvánosság figyelmét felhívni a munkavállalói jogokra, és hogy hogyan lehet harcolni a munkahelyi diszkrimináció ellen az országra jellemző körülmények között.

Az ülést azok a szakértők vezették le, akik az EU tagországok bevált gyakorlati tapasztalatait fogják összegezni, és ajánlást készítenek majd hazánk és a keleti partnerség országai számára.

Budapest, 2017. október 30.

SZEF Sajtóiroda

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását