Első Őszi Összetartás

Történeti bemutató. Aktuális szakszervezeti valóság. Zuhogó eső. Finom ebéd. Napsütés. Köszönet. Remény: jön a második…

Ez év szeptember havának 11. napján rendeztük meg a SZEF Zalaegerszegi (Zala megyei) Első Őszi Összetartás rendezvényét.

 

A SZEF Zala megyei Koordinációs-testülete már régóta tervezte egy a Szakszervezetek Együttműködési Fórumát népszerűsítő, tagszervező, de egy kissé „kötetlen” program megszervezését. A terv ez évben végre a megvalósulás útjára léphetett. A koordináció áprilisi ülésén véglegesen eldöntöttük az időpontot, a helyszínt és a szervezésben résztvevők körét. A kezdeményezést a SZEF Elnöke, Földiák András a kezdetektől támogatta.

Az eseménynek helyszínt adott a Zalaegerszegi Apáczai Csere János Művelődési Központ. Köszönet érte Dala Hajnalka intézményvezetőnek. A Rendezvényt Dala Hajnalka rövid köszöntője és intézményi történeti bemutatója után Boros Péterné a SZEF Alelnöke, az MKKSZ Elnöke nyitotta meg. Megtisztelt jelenlétével még bennünket Árva János a SZEF ÜT tagja, az MKKSZ Alelnöke, illetve Csóti Csaba a SZEF ÜT tagja, a KKDSZ Elnöke is. Csaba, a rossznyelvek szerint, hozott egy kiadós záport (vagy a jónyelvek véleménye szerint visszahozta a napsütést) is, de ezt kompenzálandó egy részletes előadást prezentált a SZEF-ről, valamint az aktuális szakszervezeti valóságról, köszönet érte.

A jó hangulatot a közösségi összetartás garantálta, mely a sátor védelme alatt, a zuhogó eső ellenére is folyamatosan biztosított volt. A kötetlen beszélgetés a finom ebéd elfogyasztása után is zavartalanul zajlott. A rendezvény közel száz főt számlált, a koordináció kilenc tagszervezetéből hét jelen volt. A derékhadat a KKDSZ és az MKKSZ adta. Nagyon nagy köszönet illeti meg a szervezésben való aktív részvételért Cserhalmi Hennit, a KKDSZ Zala megyei vezetőjét és kollégáit, valamint Dubleczné Marikát az MKKSZ Zala megyei Nyugdíjas Szervezetének vezetőjét, helyettesét, Szemzőné Évát és kollégáit.

Reméljük a számozás nem véletlen és lesz II.,…még sok Őszi, vagy akár Tavaszi Összetartás.

( Az eseményen készült fotók a Galéria rovatunkban láthatók.)

                                                                                   Szabó F. Attila

                                                                                    SZEF koordinátor

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a