Keresés
Close this search box.

Orbánnak írt az MKKSZ

Levélben kért segítséget Orbán Viktor miniszterelnöktől az MKKSZ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Orbánnak írt az MKKSZ

 

Levélben kért segítséget Orbán Viktor miniszterelnöktől a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

Ismert, az MKKSZ képviselői múlt kedden jelentették be, hogy sztrájkot hirdetnek július 17-re, ha nem tudnak megállapodni a kormánnyal a kormánytisztviselők, az önkormányzati köztisztviselők és a közalkalmazottak béremeléséről.

Boros Péterné akkor jelezte: a 610 ezer állami munkavállalóból mintegy 200 ezren 8-10 éve nem kaptak béremelést, az ő érdekükben kezdte meg a szervezet a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezetei­vel együtt a sztrájk előkészítését.

Az MKKSZ elnöke tegnap lapunknak elmondta, hogy továbbra sem történt előrelépés a tárgyalásokat illetően, ezért is fordult a kormányfőhöz.

– A miniszterelnöknek vázoltam a problémát, jeleztem a szándékainkat, emellett az együttműködését kértem. Tettem ezt azért, hogy a fennálló helyzet rendezéséhez adjon segítséget – mutatott rá Boros Péterné. Emellett levélben kereste meg Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert és Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert is.

A tárcavezetőknek egyértelművé tette, hogy az MKKSZ továbbra is kész a tárgyalásokra, és csak végső esetben akarnak sztrájkolni.

– A miniszterelnöknek írt levelet elküldtem Lázár Jánosnak és Varga Mihálynak is, hogy tudják, mit kértem a kormányfőtől – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

 

Megjelent: Magyar Idők, 2017. jún. 13., az „Orbán Viktortól kért segítséget az MKKSZ” c. írás szerzője:

Borsodi Attila

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.