Keresés
Close this search box.

Sztrájkot hirdet az MKKSZ!

Az MKKSZ és a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezetei július 17-én 2 órás sztrájkot tartanak.

 

 

 

 

 

 

MKKSZ sztrájk!

 

Veszélyben 900 ezer munkavállaló bérszámfejtése!

 

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete(MKKSZ) és a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezetei bejelentették, hogy július 17-én 2 órás sztrájkot tartanak.amennyiben a kormány és az Országgyűlés nem támogatja a központi közigazgatási szerveknél dolgozók 2017-től érvényes 25%-os bérfejlesztését. A szakszervezet szerint ehhez – a Kincstári dolgozók számára mintegy – 1 milliárd forint plusz pénzre van szükség.

 

 

A Magyar Államkincstár dolgozói 9 éve nem kaptak bérfejlesztést, többségük a garantált bérminimumért dolgozik naponta több mint 8 órán át. A Magyar Államkincstárnál állandósult a munkaerőhiány, a munkatársak rendszeresen túlóráznak. Ők felelnek azért, hogy a jogosultak megkapják időre, az ápolási díjat és további szociális támogatásokat. Az Államkincstár a magyar állam pénzügyivérkeringését biztosítja, 900 ezer munkavállaló bérszámfejtésétől kezdve, azállami és önkormányzati, egyházi intézmények finanszírozásán, azállampapírok forgalmazásán túl egészen az uniós források kifizetéséig.A Magyar Államkincstárt az alacsony bérek és a rengeteg túlóra miatt folyamatosan hagyják el a munkavállalók, akiket a versenyszférát is érintő szakemberhiány miatt képtelenség pótolni, ezért a határidőket egyre nehezebben képesek tartani. Szakképzett munkaerő, mint például IT szakember, bérszámfejtő, könyvelő a piacon magasabb fizetésért is el tud helyezkedni, ezért a fluktuáció mellett állandósult azemberhiány.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke és a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezeteinek képviselői úgy döntöttek, megfogalmazzák sztrájkfelhívásukat és megalapították a sztrájkelőkészítő-bizottságot.

 

Sajtótájékoztatót tart a közszolgálatot érintő bérfejlesztési követelésekről Boros Péterné a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Időpont: 2017. június 6.(kedd) 10.30 óra. Helyszín: MKKSZ Székház, (1146.Budapest, XIV., Abonyi utca 31.).További információ: +36 309 222 575.

 

 

SZEF Sajtóiroda

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Elindult a munkaképesség-vizsgálat projektünk

2024. április 12-én elindult a SZEF Szervezkedő munkavédelem: Munkaképesség-vizsgálat projektje. A személyes megkeresésen alapuló, papíralapú mérésbe több tagszervezetünk, több mint 30 aktivistája kapcsolódott be és előreláthatólag 1000-1200 munkavállalót vonnak be

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás