Az NGTT soros elnöki megbeszélésről

Családpolitika. Köznevelés. Tájékoztató a 2017. május 17-ei NGTT soros elnöki megbeszélésről.

 

 

 

 

 

Az NGTT soros elnöki megbeszélésről

 

 

Jelen voltak: az egyházi oldal, a civil oldal, a művészeti oldal, személyemben a munkavállalói oldal képviselői; valamint az NGTT Titkárság több munkatársa.

 

A terv szerint a soron következő NGTT ülés a családpolitika, valamint a köznevelés két témájában június 28- án lesz, előterjesztők: Novák Katalin és Palkovics László államtitkárok. Lehetséges, hogy a helyszíne: Balatonszárszó.

 

Elmondtam, hogy véleményem szerint a két témakör túlságosan nagy egy alkalomra, jó lett volna másképpen megosztani, nem ilyen fajsúlyos kérdéseket egyszerre tárgyalni. De senki nem lát esélyt ennek a megváltoztatására.

Többen mondtuk, hogy egy egynapos program esetén nem tartjuk szerencsésnek leutazni Szárszóra és visszautazni, kevesebb idő marad az érdemi tárgyalásra. Ha egyszer lenne másfél napos programra lehetőség, annak látnánk értelmét.

 

A terv szerint: június 1-ig kéri a titkárság a minisztériumtól az írásos előterjesztéseket, június 15-ig van lehetőség az oldalaknak közös oldal álláspont és nyilatkozat-tervezet elkészítésére, június 21-ig oldalelnöki megbeszélésen kísérletet teszünk közös nyilatkozat-tervezet elfogadására.

 

Ha van olyan kérdésünk, amire szeretnénk, hogy kitérjen az illetékes államtitkár, akkor azt most tegyük fel! Én azonnal közvetítem.

 

Földiák András

soros elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.