Keresés
Close this search box.

Közszolgálati jobbágyság

ÉLETpálya 2.0. Az ATV Start vendége volt pénteken Földiák András elnök, SZEF.

 

 

 

 

 

 

 

 

Közszolgálati jobbágyság

 

Az ATV Start vendége volt pénteken Földiák András, a SZEF elnöke. Az ÉLETpálya2.0 konferenciánk kapcsán kérdezték, szó volt arról, hogy 28 területből mindössze 4-nek „rendezték el” az előmeneteli rendszerét, „abban sincs sok köszönet”. 8 éve nem volt béremelés számos területen; a német szint 25%-át érik el a magyar bérek, jelentős a sztrájkhajlandóság a tagság körében.

Bővebben:

http://www.atv.hu/videok/video-20170512-sztrajkolhatnak-a-kozalkalmazottak

 

A témában megjelent még:

Sztrájkra is kész az MKKSZ

 http://hirtv.hu/videok/181010

 ( A HírTv Híradója, kb. a 19. perc 25. mp-étől ) Az ÉLETpálya 2.0 konferenciánkon Boros Péterné az MKKSZ elnöke, a SZEF alelnöke nyilatkozott az elmaradt bérek miatt várható nyomásgyakorlási lehetőségekről.

xxx

 

A kabinet a saját közszolgáit is átveri

 http://nepszava.hu/cikk/1129086-a-kabinet-a-sajat-kozszolgait-is-atveri

 Az állam megint nem ad semmit az önkormányzati dolgozóknak, de el akarja kenni a minisztériumi munkatársak béremelését is.

A kormány pórázon akarja tartani a saját klientúráját – értékelték a helyzetet a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) életpálya modellek értékelésére szervezett konferenciájának résztvevői. Az érdekvédők megerősítették korábbi követelésüket, hogy 3 év alatt ebben a körben 50 százalékos emelést kapjanak a magasabb bérre majdnem egy évtizede várakozó közszolgák.

 

SZEF Sajtóiroda

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet