Keresés
Close this search box.

A Nemzeti ILO Tanács munkája

Öt ülést tartottak. Szemináriumot rendeztek ”Jogszerű és biztonságos foglalkoztatás” címmel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nemzeti  ILO Tanács 2016. évi tevékenységéről

 

Öt ülést tartottak az év elején elfogadott munkaterv alapján. A Budapesti Regionális ILO Iroda közreműködésével egy szemináriumot rendeztek ”Jogszerű és biztonságos foglalkoztatás” címmel.

 

 

A Nemzeti ILO Tanács (NILO) az ILO Alapegyezményében foglaltaknak megfelelően tripartit összetételben végezte munkáját 2016-ban is. A Munkaadói Oldal, a Munkavállalói Oldal és a Kormány által 2013. december 18-án aláírt háromoldalú megállapodása alapján a testület átfogja a munka világának teljes spektrumát. Összekötő szerepet tölt be a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Genfben székelő Irodája, az évenként megrendezendő Nemzetközi Munkaügyi Konferencia (ILC) és az ILO Igazgatótestülete (GB) között. Működtetését a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja.

Az ILO Tanács 2016-ban 5 ülést tartott az év elején elfogadott munkaterve alapján. A Budapesti Regionális ILO Iroda közreműködésével egy szemináriumot rendezett ”Jogszerű és biztonságos foglalkoztatás” címmel.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 105. ülésszakán a magyar Munkavállalói Oldal küldötte Palkovics Imre, a MOSZ elnöke volt.

Az ILO előterjesztései és az elfogadott dokumentumok az ILO honlapján hozzáférhetőek:
www.ilo.org és

 www.ilo.org/ilc

 

A magyar kormány honlapján találhatók a Nemzeti ILO Tanács hírei:

www.kormany.hu

a Nemzetgazdasági Minisztérium Kiemelt szakmai területei között.

 

Dr. Agg Géza

a Nemzeti ILO Tanács tagja

Munkavállalói Oldal, SZEF

 

Mellékletek a csatolmányban

A NILO Tanács 2016. évi munkaterve

Beszámoló a Nemzeti ILO Tanács 2016. évi tevékenységéről.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik