Tagtoborzó, reprezentativitás!

A 2017-ben esedékes reprezentativitás-mérés. A mielőbbi felkészülés: indokolt! érdemes! hasznos!

Tagtoborzó, reprezentativitás!

A legelső lépése az lesz, hogy kisorsolásra kerül az a hónap, amelyet mérni fog a vizsgálat. Ez január, vagy február, vagy március lesz. És természetesen visszamenőleg ezeken az adatokon már nem fogunk tudni változtatni. Ezért szükséges lenne, hogy még január hónapban az esetleges belépők szándékainak megerősítése érdekében az alapszervezetek lépéseket tegyenek.

Magyarán: most a legindokoltabb tagtoborzást indítani. Ez mindig fontos, de most különösen azért, mert kicsiny, töredék százalékokon múlhat mind a helyi reprezentativitás, mind egy ágazati szakszervezet országos reprezentativitása. És ez befolyásolhat ágazatokról szóló alapvető döntéseket – mely egy-egy tagunk személyes sorsát is érintheti.

Hosszú idő óta először sikerült elérni, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkatervről tárgyal ( lásd honlapunkon a mai napon közzé téve – Szerk.) A közszolgálati dolgozókat érintő legfontosabb kérdésekben kezdeményezünk tárgyalást, és képviseljük a munkavállalóinkat a bérhelyzet, a létszám, a béren kívüli juttatások, az életpálya és egyéb kérdésekben.

Tehát: most indokolt,most érdemes,most hasznosbelépni a szakszervezetbe, növelni az érdek-képviselet erejét – és erről mind többeket meggyőzni!

Földiák András 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nemzeti Konzultáció az oktatásért!

ORSZÁGOS TÜNTETÉS A BUDAPESTI KOSSUTH TÉREN! A Pedagógusok Szakszervezete és noÁr országos tüntetést szervez 2022. november 26-án! Kora délután a petíciónkat adjuk át a Belügyminisztérium képviselőjének, majd közösen átvonulunk a

Lefolyt 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat

A lefolyt 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat eredményeként a szakszervezeti konföderációk közül egyedüliként a SZEF érte el az országos közalkalmazotti reprezentatív konföderáció besoroláshoz szükséges 5%-ot meghaladó közalkalmazotti szakszervezeti tagság mértékét.