Keresés
Close this search box.

Tagtoborzó, reprezentativitás!

A 2017-ben esedékes reprezentativitás-mérés. A mielőbbi felkészülés: indokolt! érdemes! hasznos!

Tagtoborzó, reprezentativitás!

A legelső lépése az lesz, hogy kisorsolásra kerül az a hónap, amelyet mérni fog a vizsgálat. Ez január, vagy február, vagy március lesz. És természetesen visszamenőleg ezeken az adatokon már nem fogunk tudni változtatni. Ezért szükséges lenne, hogy még január hónapban az esetleges belépők szándékainak megerősítése érdekében az alapszervezetek lépéseket tegyenek.

Magyarán: most a legindokoltabb tagtoborzást indítani. Ez mindig fontos, de most különösen azért, mert kicsiny, töredék százalékokon múlhat mind a helyi reprezentativitás, mind egy ágazati szakszervezet országos reprezentativitása. És ez befolyásolhat ágazatokról szóló alapvető döntéseket – mely egy-egy tagunk személyes sorsát is érintheti.

Hosszú idő óta először sikerült elérni, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkatervről tárgyal ( lásd honlapunkon a mai napon közzé téve – Szerk.) A közszolgálati dolgozókat érintő legfontosabb kérdésekben kezdeményezünk tárgyalást, és képviseljük a munkavállalóinkat a bérhelyzet, a létszám, a béren kívüli juttatások, az életpálya és egyéb kérdésekben.

Tehát: most indokolt,most érdemes,most hasznosbelépni a szakszervezetbe, növelni az érdek-képviselet erejét – és erről mind többeket meggyőzni!

Földiák András 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az