Tagtoborzó, reprezentativitás!

A 2017-ben esedékes reprezentativitás-mérés. A mielőbbi felkészülés: indokolt! érdemes! hasznos!

Tagtoborzó, reprezentativitás!

A legelső lépése az lesz, hogy kisorsolásra kerül az a hónap, amelyet mérni fog a vizsgálat. Ez január, vagy február, vagy március lesz. És természetesen visszamenőleg ezeken az adatokon már nem fogunk tudni változtatni. Ezért szükséges lenne, hogy még január hónapban az esetleges belépők szándékainak megerősítése érdekében az alapszervezetek lépéseket tegyenek.

Magyarán: most a legindokoltabb tagtoborzást indítani. Ez mindig fontos, de most különösen azért, mert kicsiny, töredék százalékokon múlhat mind a helyi reprezentativitás, mind egy ágazati szakszervezet országos reprezentativitása. És ez befolyásolhat ágazatokról szóló alapvető döntéseket – mely egy-egy tagunk személyes sorsát is érintheti.

Hosszú idő óta először sikerült elérni, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkatervről tárgyal ( lásd honlapunkon a mai napon közzé téve – Szerk.) A közszolgálati dolgozókat érintő legfontosabb kérdésekben kezdeményezünk tárgyalást, és képviseljük a munkavállalóinkat a bérhelyzet, a létszám, a béren kívüli juttatások, az életpálya és egyéb kérdésekben.

Tehát: most indokolt,most érdemes,most hasznosbelépni a szakszervezetbe, növelni az érdek-képviselet erejét – és erről mind többeket meggyőzni!

Földiák András 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.