Keresés
Close this search box.

OKÉT munkaterv

Javaslat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) 2017. I. félévi munkatervéhez.

OKÉT munkaterv

 

 

Javaslat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT)

2017. I. félévi munkatervéhez.

 

2017 január hónapban napirenden az OKÉT plenáris üléseinek 2017. I. félévi munkaterve és az egyeztetés a közszolgálati bérhelyzet 2017 évi alakulásáról. Javaslat fogalmazódik meg a bérintézkedéssel nem érintett munkavállalók keresetének növelésére. Javaslattevő: munkavállalói oldal (MVO).( Az OKÉT 2017. jan. 18-ai üléséről szóló beszámoló a 2017. jan. 24-ei „Lapszemlében” olvasható – Szerk.)

 

2017. március 1-10 között „Egyeztetés a közszolgálat meghatározásáról, társadalmi, gazdasági szerepéről. A magyar közszolgálati foglalkoztatás és létszámhelyzet átfogó vizsgálata, nemzetközi értékelése” szerepel a munkatervben.

 

2017. áprilisában a közszolgálati szociálpolitika, a béren kívüli juttatások rendszere és mértéke a közszolgálati munkahelyeken lesz a megbeszélés tárgya.

 

A közszolgálati munkajogi szabályozási rendszerének áttekintése, a jogállási törvények és az életpálya törvények kapcsolata a 2017. április májusi OKÉT tervezett napirendje a MVO előterjesztésében.

 

A kormányzati oldal előterjesztése a 2018 évi központi költségvetés tervszámai, különös tekintettel a közszolgálati intézmények finanszírozására és a személyi juttatások előirányzatának alakulására a 2017. májusi ülés témája.

 

Fehér József

MVO ügyvivő

 Az anyag csatolmányt tartalmaz!

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.