OKÉT munkaterv

Javaslat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) 2017. I. félévi munkatervéhez.

OKÉT munkaterv

 

 

Javaslat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT)

2017. I. félévi munkatervéhez.

 

2017 január hónapban napirenden az OKÉT plenáris üléseinek 2017. I. félévi munkaterve és az egyeztetés a közszolgálati bérhelyzet 2017 évi alakulásáról. Javaslat fogalmazódik meg a bérintézkedéssel nem érintett munkavállalók keresetének növelésére. Javaslattevő: munkavállalói oldal (MVO).( Az OKÉT 2017. jan. 18-ai üléséről szóló beszámoló a 2017. jan. 24-ei „Lapszemlében” olvasható – Szerk.)

 

2017. március 1-10 között „Egyeztetés a közszolgálat meghatározásáról, társadalmi, gazdasági szerepéről. A magyar közszolgálati foglalkoztatás és létszámhelyzet átfogó vizsgálata, nemzetközi értékelése” szerepel a munkatervben.

 

2017. áprilisában a közszolgálati szociálpolitika, a béren kívüli juttatások rendszere és mértéke a közszolgálati munkahelyeken lesz a megbeszélés tárgya.

 

A közszolgálati munkajogi szabályozási rendszerének áttekintése, a jogállási törvények és az életpálya törvények kapcsolata a 2017. április májusi OKÉT tervezett napirendje a MVO előterjesztésében.

 

A kormányzati oldal előterjesztése a 2018 évi központi költségvetés tervszámai, különös tekintettel a közszolgálati intézmények finanszírozására és a személyi juttatások előirányzatának alakulására a 2017. májusi ülés témája.

 

Fehér József

MVO ügyvivő

 Az anyag csatolmányt tartalmaz!

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós