OKÉT munkaterv

Javaslat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) 2017. I. félévi munkatervéhez.

OKÉT munkaterv

 

 

Javaslat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT)

2017. I. félévi munkatervéhez.

 

2017 január hónapban napirenden az OKÉT plenáris üléseinek 2017. I. félévi munkaterve és az egyeztetés a közszolgálati bérhelyzet 2017 évi alakulásáról. Javaslat fogalmazódik meg a bérintézkedéssel nem érintett munkavállalók keresetének növelésére. Javaslattevő: munkavállalói oldal (MVO).( Az OKÉT 2017. jan. 18-ai üléséről szóló beszámoló a 2017. jan. 24-ei „Lapszemlében” olvasható – Szerk.)

 

2017. március 1-10 között „Egyeztetés a közszolgálat meghatározásáról, társadalmi, gazdasági szerepéről. A magyar közszolgálati foglalkoztatás és létszámhelyzet átfogó vizsgálata, nemzetközi értékelése” szerepel a munkatervben.

 

2017. áprilisában a közszolgálati szociálpolitika, a béren kívüli juttatások rendszere és mértéke a közszolgálati munkahelyeken lesz a megbeszélés tárgya.

 

A közszolgálati munkajogi szabályozási rendszerének áttekintése, a jogállási törvények és az életpálya törvények kapcsolata a 2017. április májusi OKÉT tervezett napirendje a MVO előterjesztésében.

 

A kormányzati oldal előterjesztése a 2018 évi központi költségvetés tervszámai, különös tekintettel a közszolgálati intézmények finanszírozására és a személyi juttatások előirányzatának alakulására a 2017. májusi ülés témája.

 

Fehér József

MVO ügyvivő

 Az anyag csatolmányt tartalmaz!

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje